Extázis a hajrában, János dupla, kanizsai 3 pont

facebook megosztás

A hajrában szerzett gólokkal, 2-1-re verte a Majosi SE gárdáját az FC Nagykanizsa. A piros-kékek szerda délután a 79. percben egy büntetőből kerültek hátrányba, de a csereként beálló János Norbert előbb a 90. majd a 93. percben is bevette a Tolna vármegyeiek kapuját.

A legutóbbi szezonban története legjobb eredményét érte el a Majos, hiszen 10. lett a Dél-Nyugati csoportban. Ennek ellenére, még a Kanizsánál is nagyobb átalakuláson ment át a klub, hiszen gyakorlatilag a teljes keret kicserélődött és új vezetőedző, Varga Balázs irányítja az együttest.

A kanizsai meccs alapján azonban úgy tűnik, jól sikerült az átigazolási szezon a Majosnál, hiszen kiegyenlített első játékrészt láthattak a nézők, némi kanizsai labdabirtoklási fölénnyel. Komoly helyzet egy adódott, a vendégek részéről Balogh volt szemfüles, és bedobással indította Nagy Ádámot, aki azonban nem találta el a kaput. A hazaiak oldaláról főleg Gránicz mozgott veszélyesen, de a lövései nem dolgoztatták meg a vendég kapust, Molnár Lászlót. Aztán a játékrész hajrájában Molnár hibájából Szabó Patrik lőhetett volna gólt, de az utolsó pillanatban menteni tudott a vendégek hálóőre.

foci

A látottak alapján nem volt meglepő, hogy kettőt is cserélt a szünetben Gabala Krisztián, beállt Ekker és Kondor. Ez érezhetően jót tett a mérkőzésnek, hiszen magasabb fordulatszámra kapcsolt mind a két együttes. Az első komoly ziccer a Kanizsa előtt adódott: Lőrincz adott jó labdát Vukknak, az ő lövése pedig éppen Grániczhoz pattant, aki a kapufát találta el.

Erre aztán volt válasza a vendégeknek: az egész meccsen jól mozgó Lőrincz Dániel adta be a labdát, amit Sztankó Dávid vágott a lécre. A hajrában felgyorsultak az események és úgy tűnt, mind a 3 pontot elviheti Kanizsáról a Majos.

A tizenegyest Balogh Ádám értékesítette. A 90. percig vezettek is a vendégek, amikor a két csereként pályára lépő játékos, Ekker és János villant.

De ezzel nem volt vége, a 93. percben ismét tapsolhatott a hazai publikum.

Erre már nem volt válasza a Majosnak, így a Kanizsa behúzta a mérkőzést. A meccs után Varga Balázs feldúltan értékelt, mondván, mind a három pontot megérdemelték volna és szerinte a ráadás hossza nem volt indokolt.

– Nálunk a legidősebb játékos 25 éves, a hosszabbítást valószínűleg rosszul kezelték a fiúk. Mondjuk az is érdekes, hogy ellenünk mindig 4-5 perc a hosszabbítás, ha vezetünk, de ez már egy másik történet…Gratulálok a hazaiaknak, de abban biztos vagyok, hogy ajándékoztunk 3 pontot – mondta el Varga Balázs, a Majosi SE vezetőedzője. 

Gabala Krisztián nem volt maradéktalanul elégedett, gratulált a majosiak teljesítményéhez, ugyanakkor azt is elmondta, hogy rombolni mindig egyszerűbb, mint építeni. A Kanizsának pedig építenie kell, de ehhez jobban be kell tartani a játékosainak az ő taktikai utasításait.

– Hála Istennek, a Norbi úgy érkezett a kapu elé, ahogy gyakoroltuk, s hála Istennek az Ekitől úgy jöttek be ezek a labdák, ahogy gyakoroltuk. Sokkal hamarabb kellettek volna ezek, s bocsánat, hogy ezt mondom, de rájuk borítottam az asztalt, most egy 2-1-es győzelem után. Mert ha nem hiszik el, hogy a taktika az azért van, hogy őket kedvező helyzetbe hozzuk, akkor az régen rossz. Akkor nagyon nagy gondok vannak. Változnunk kell, először is gondolkodásmódban, s folyamatosan csapatként kell funkcionálni – fogalmazott Gabala Krisztián, az FC Nagykanizsa vezetőedzője. 

Két forduló után három százszázalékos csapat van a harmadosztály Dél-Nyugati csoportjában: a PMFC, a Paks II. és a Kanizsa. Lőrincz Bencéékre vasárnap újabb bajnoki vár, akkor a szerdán 9-1-es pofonba beleszaladó, PEAC-hoz látogatnak a dél-zalaiak.  

M-B.GY.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.