Rangadógyőzelem a Balaton partján – Kondor és Török gólja hozta a sikert az FC Nagykanizsának

facebook megosztás

Győzelemmel kezdte a szezont az FC Nagykanizsa. Ahogy arról már beszámoltunk, az NB III-as csapat jelentősen átalakult a nyáron, hiszen új vezetőedzővel és 11 érkezővel vágott neki a 2024-2025-s kiírásnak. Gabala Krisztián együttese vasárnap Siófokon vendégszerepelt és 2-0-ra múlta felül a legutóbbi évadban még másodosztályú riválisát.

A hangulatra nem volt panasz a szezonnyitón, mind a két tábor kitett magáért a vasárnapi, villanyfényes meccsen. Nagyobb örömre azonban a kanizsaiaknak lehetett okuk, hiszen már a 6. percben megszerezte a vezetést a vendég együttes, egy nem mindennapi találattal.

Kondor gólja érezhetően megfogta a hazaiakat, így az első játékrészt dominálni tudta a Kanizsa. Gabala Krisztián együttesének két komoly lehetősége is volt arra, hogy megduplázza az előnyét. Előbb Terbe és Szökrönyös játszott jól össze a szélen, majd Terbe beadása találta meg Kondort, aki azonban Hutvágner kezébe fejelte a labdát. Ezt követően a másik oldalról veszélyeztettek a dél-zalaiak, ott Ekker és Godzsajev kombinált, majd utóbbi találat mintaszerűen Lőrincz elé, aki azonban rossz megoldást választott.

foci

A szünetben kettőt is cserélt Mészáros József, Balogh Bence Benitó és Nimsz Ádám állt be, ami érezhetően jó húzás volt, hiszen a második játékrész első 15 percében veszélyesebben játszott a Siófok. Nagyobb védést a kanizsai mezben debütáló Verpecznek egyszer kellett bemutatnia, akkor Major ment el jól a szélen, de az egykori NB I-es bajnok kapus lábbal hárított, a kipattanót pedig Balogh lőtte mellé. A 60. minutum körül aztán a Kanizsa rendezte a sorait, és komolyabb helyzet nem alakult ki egészen a hajráig. A hosszabbítás utolsó percében egy bedobáshoz felment a teljes hazai gárda, amit a csereként beálló Török-János duó büntetett meg.

A mérkőzés után hazai részről Mészáros József elmondta, szerinte más a két csapat célja, ráadásul több játékosa is hiányzott a nyitányról, így nem lehet teljesen elégedettlen, hiszen szoros meccset játszottak egy bajnokesélyessel.

– Próbáljuk kiharcolni a bennmaradást, aztán a többit majd meglátjuk. Egyelőre nem tudjuk, hogy mire lehetünk képesek, fogalmunk sincs, hogy milyen erőt képviselő csapat vagyunk az NB III-as bajnokságban. Azt tartják, hogy a Nagykanizsa bajnokesélyes. Ha ebből indulok ki és abból, hogy közel a fél csapatunk nem játszott különböző okok miatt, s a legjobb összeállításunkból indulok ki, akkor ez tulajdonképpen biztató volt – árulta el Mészáros József, a BFC Siófok vezetőedzője. 

Gabala Krisztián győzelemmel debütált a kanizsai padon. Mint mondta, nem sok csapat fog 3 pontot elvinni Siófokról, ez még értékesebbé teszi a sikert. Ráadásul igazán komoly helyzete szinte nem is adódott a hazaiaknak.

– Én azt gondolom, hogy ők nyerni akartak és meg akarják nyerni a bajnokságot. Gratulálok nekik, hiszen szervezett volt a csapatuk. A mérkőzésről csak annyit kell elmondanom, hogy lezárhattuk volna, az ajtó-ablak ziccert 1-0-nál be kell rúgni, s nem egy és nem kettő volt ilyen. Lényegében a második félidő pedig egy tipikus olyan mérkőzés volt, amely bármely szinten előfordul, hiszen a City is rákényszerül néha, hogy védekezzen, ha X-es a mérkőzés. Ez egy teljesen normális történet. A csapat stabil volt, a csapat nem kapott gólt, igazán a Verpinek ziccert nem kellett védenie –  mondta el Gabala Krisztián, az FC Nagykanizsa vezetőedzője. 

Az NB III. rögtön némi szünetet tart, hiszen kupakör vár a csapatokra. Így az FC Nagykanizsa szombaton 16:30-kor a Gárdonyt fogadja. A Fejér megyeiek döntetlennel kezdték a szezont, Bozai Attila csapata az FTC II-vel játszott 1-1-et idegenben.

M-B.GY.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.