Török riviéra, Görögország és Kanári-szigetek – A legtöbben külföldi utazást választanak

facebook megosztás

A világjárvány és az infláció hatása sem érződik az idei nyaralási szokásokon. Az utasok többsége külföldi célpontokat választ, azonban jelentős különbségek vannak a párok és a családok úti céljai között. A megkérdezett kanizsai utazási iroda tulajdonosa szerint a pihenni vágyók nem spórolnak a vakáció költségein.

Idén csaknem 20 százalékos áremelkedés tapasztalható a világ minden táján, ami egy nyaralás költségeit is jelentősen növeli. Az úti célok kiválasztásában ez azonban nem befolyásolja a pihenni vágyókat Tulezi Anikó szerint, hiszen mint mondta, a legnépszerűbb országok között nincs olyan, ami kiugróan megdrágult volna a tavalyi évhez képest. Az utazási iroda tulajdonosa kiemelte, az utasok döntését elsősorban nem az árak, hanem az igények határozzák meg.

– Nem mindegy, hogy valaki egy törökországi ötcsillagos luxushotelbe megy el vagy egy horvátországi apartmanba. Mind a kettőbe lehet utazni családoknak is természetesen és pároknak is, de azért fontos a szolgáltatások minősége, illetve a tengerpart maga. A családosoknál nagyon fontos, hogy homokos tengerpartot keresnek, lassan mélyülő tengerpartot keresnek. Ezt előbb megtalálják Törökországban, Spanyolországban, Kanári-szigeteken vagy Görögország valamelyik szigetén, mint Horvátországban – árulta el Tulezi Anikó, a Hello Travel Utazási Iroda tulajdonosa. 

A legtöbb utas idén külföldi célpontot választ, azonban nemcsak a tengerpartok keresettek nyáron, hanem a városnézős utazások is egyre népszerűbbek. Tulezi Anikó hangsúlyozta, a drágulás csupán a foglalások hosszán érezhető.

utazás

– Ezt észrevettük mi is, hogy aki eddig Horvátországba egy négycsillagos szállodába ment egy hétre, az most mondja, hogy esetleg öt éjszakát szeretne csak kint tölteni. Inkább megrövidítik a napokat, de ugyanúgy elmennek nyaralni – fogalmazott a tulajdonos. 

A világjárvány hatása sokáig érezhető volt az utazási kedven, azonban idén már nem befolyásolja azt. Ennek kapcsán Tulezi Anikó hozzátette, a világ egyik országában sincsenek erre vonatkozó korlátozó intézkedések.

T.CS.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.