Közösen ünnepeltek a MÁV és a Volán dolgozói

facebook megosztás

A Kanizsa Aréna és környéke adott otthont az idei MÁV-Volán Juliálisnak szombaton. A színes programon a cégek több száz alkalmazottja és családtagjaik ünnepeltek közösen.

A programkavalkád hivatalosan a 11 órás megnyitóval indult, amin a MÁV-Volán cégcsoport számos vezetője részt vett. Mosóczi László elmondta, a vasutas juliálisnak már a 19. század óta hagyománya van, akkoriban még főként a balesetekben árván maradt gyerekeknek gyűjtöttek ezeken a rendezvényeken, ma már azonban inkább a jókedvről és a mulatságról szólnak. A cég vezérigazgatója hangsúlyozta, kevés olyan összetartó társaság van, mint a vasutasoké.

- Nagyon jó szakemberek kellenek és a megbecsülés egyik jele, hogy július elején elismerjük a vállalatcsoport legjobbjait. Ilyenkor van a tisztavatás, ahol a végzett középfokú szakembereink, akik az operatív munkát végzik mindkét vállalatban, záróvizsgát tesznek és erről elismerést kapnak. Utána pedig az ország négy részén, ezeken a juliálisokon történik egy közös ünneplés. Ilyenkor a kollektívák jól érzik magukat, főznek, összemérik a tudásukat egyebekben és élvezik ezt a jó időt – árulta el Mosóczi László, a MÁV-Start Zrt. és Volánbusz Zrt. vezérigazgatója. 

júliális

A nagykanizsai eseményt a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház szervezte. Az intézmény munkatársai igyekeztek olyan programot összeállítani, ahol a résztvevők a 18 órás zárásig jól szórakoznak, miközben a vasutas hagyományok ápolása is teret kap.

- Fuzionált a MÁV és Volán, tehát itt gyakorlatilag most már a dolgozók közösen ünnepelnek és ez egy nagyon-nagyon nagyszerű dolog a mai világban, úgy gondolom. A közösségépítés ismét megvalósult - mondta el Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház intézményvezetője. 

A nap egyik népszerű kiegészítő programjának számított a főzőverseny, amelyre több tucat csapat nevezett. Az egyik MÁV-os baráti társaság vadpörköltet készített dödöllével. A csapattagoknak nem a győzelem, hanem a minőségi közös időtöltés volt a céljuk.

- Az az igazság, hogy mindenki együtt dolgozik ebben a csapatban. Van itt a közmunkástól mindenféle szekciótól, frakciótól ember, úgyhogy egy összekovácsolt, vasutas csapat lesz majd az, aki elfogyasztja majd ezt az ételt – tudtuk meg Cser Lászlótól.

A Kanizsa Aréna mögötti területen felállított színpadon egymást váltották a fellépők. A megnyitót követően előbb az Eraklin Táncklub Egyesület szórakoztatta a közönséget, majd a Tüttő János Nótaklub tagjai álltak színpadra.

K.T.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.