Dolgozik a Vízmű – Elindult a Hevesi-Rózsa körforgalom kiépítése

facebook megosztás

Az ívóvízvezeték kiváltásával elindult a Hevesi-Rózsa utca körforgalmának kiépítése. Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a projektet már 2022-ben szerette volna megvalósítani az ÉVE-frakció, de ahogy azt még januárban Horváth Jácint nyilatkozta: Balogh László szándékosan húzta vele az időt.

A Hevesi-Rózsa utca csomópontja az egyik legforgalmasabb szakasza a városnak, már idén is volt itt egy ráfutásos baleset. Károlyi Attila többször említette a közgyűléseken, hogy ezt a fejlesztést már 2006-ban felvetette egykori képviselőtársával, a fideszes Horváth Istvánnal közösen, ám a korábbi városvezetők nem tartották fontosnak.

körforgalom

– Nagykanizsának kellett hozzá 16 év, hogy idáig eljussunk. 2019-ben is volt már róla szó, akkor kezdődött a keményebb munka, s 2022-ben jutottunk el odáig, hogy megtervezhettük a 2024-es költségvetésbe azt a 85 millió forintot, amiről nálam van a határozat – mondta el Károlyi Attila, az ÉVE önkormányzati képviselője.

A munkát a Vízmű kezdte az ívóvízvezeték kiváltásával. Amint a cég szakemberei végeznek, az E.ON vonul fel, hiszen a gázvezetékekkel is el kell végezni ugyanezt. A projekt folyamatairól részletes tájékoztatást kapott az önkormányzat.

– Költséghatékony módon végzik az egyébként is költséghatékony, úgynevezett körvárta típusú körforgalom kiépítését. Amit láthatunk is, hogy az építés nem akadályozza a csomópont közúti forgalmát, mert az új vezetékek zöldben, járdában kitakarással, a közút kereszteződéseinél pedig kitakarás nélküli technológiával kerülnek kivitelezésre. A közút forgalma maximum, ha máshogy nem megoldható, az anyaglerakás idejére lesz akadályozva – árulta el Károlyi Attila. 

A fejlesztés indulását az is akadályozta, hogy 2020-ban az E.ON részéről nem kötelezték a városvezetést a vezetékek kiváltására, majd 2024-ben mégis így döntött a szolgáltató. A már elindult munkák miatt ma 8 és 15 óra között vízhiány volt a Rózsa és a Hevesi utca néhány társasházánál. Az időpontot több kommentelő kritizálta, leginkább a kánikula kapcsán, valamint azt is megjegyezték, hogy több külső városrészben pont ma reggeltől csütörtök hajnalig gázszünetet is elrendeltek. 

M-B.GY.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.