Nehéz meccs, de siker az FC Nagykanizsa pécsi bajnokiján

facebook megosztás

Nehéz meccsen, Lőrincz Bence góljával nyert az FC Nagykanizsa Pécsen. Gombos Zsolt együttese a kiesés ellen harcoló PTE-PEAC gárdájához látogatott. A kevés lehetőséget hozó találkozó végeredménye 0-1 lett. A Kanizsa továbbra is negyedik az NB III-as csoportjában, egy ponttal lemaradva a dobogó legalsó fokán álló Dunaföldvártól.

Lehet, hogy az első félidőből sokaknak csak a helyi műsorközlő ringszpíkereket megidéző stílusa maradt emlékezetes, hiszen mindössze két helyzet adódott a 45 perc alatt. Egy kontra során Major jól fejelte le a labdát, majd Winkler András ment el a szélen, lövését azonban lábbal védte Pölöskei, a kipattanóból pedig már nem tudott veszélyt teremteni a Kanizsa. A hazaiaknál főleg Gelencsér játszott veszélyesen, a 23. percben egy lövésig is eljutott a pécsi szélső.

A szünetben Gombos Zsolt ezúttal nem nyúlt bele a csapatába, ami azért is érthető volt, hiszen mindössze 5 cserejátékossal utazott a PEAC-hoz a dél-zalai gárda. A második játékrész már némileg jobb iramot hozott, és Lőrincz fejese már jelezte, hogy a beíveléseknél zavarba hozható a házigazda, a házi gólkirálynak a 49. percben Kovalovszki adott jó labdát. A 67. minutumban aztán már nem hibázott a kanizsai támadó.

A hátralévő időben ment előre becsülettel a PEAC az egyenlítésért, de ziccert egyik csapat sem tudott már kidolgozni. A mérkőzés vége feszült pillanatokat hozott, csak a hajrában 4 sárgát is kiosztott a játékvezető.

foci

Gombos Zsolt szerint nem játszottak jól, de a lényeg a győzelem és azt elérték. Mint mondta, a PEAC igazolta, hogy nem véletlenül tudta megszorítani a Szentlőrincet is és a pécsiek lényegesen jobb játékerőt képviselnek, mint amit a tabellán elfoglalt helyük mutat.

- Értékes pontokat szereztünk egy nagyon agresszív, kellemetlen és jó ellenféllel szemben. Tényleg sok sikert kívánok ennek a csapatnak, hogy maradjanak bent az NB III-ban, mert ahogy játszottak ellenünk, abszolút megérdemlik. S meglepő a helyezésük. Nem játszottunk jól, nem tudom mi az oka, a „napsütés” vagy a pálya…De mint mondtam, most az a legfontosabb, hogy szereztünk 3 pontot –  fogalmazott Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője. 

Kardos Ernő az öltözőben megdicsérte a csapatát, hiszen nagyot küzdöttek, és szerinte megérdemeltek volna legalább 1 pontot. A PEAC vezetőedzője kiemelte, ha néhány játékosa kicsit rutinosabb, sikerült volna legalább döntetlenre hozni ezt a párharcot.

– Nagyon fiatal csapatról beszélünk, a végén már négy 2005-s volt fent a pályán. Ezeké a srácoké a jövő, jó is velük dolgozni. De sajnos a rutintalanság hétről hétre kijön. Nem mondok újat és a Zsolt is utalt rá, hogy nem érdemeltek győzelmet, én úgy gondolom, hogy ez legalább egy X-es meccs volt. Nekünk is voltak lehetőségeink, de nyilván a Kanizsa azért küzd a dobogóért, mert az ilyen egygólos meccseket a maga javára tudja fordítani – mondta el Kardos Ernő, a PTE-PEAC vezetőedzője. 

Vasárnap a Gárdony érkezik az Olajbányász-stadionba. Lesz miért visszavágnia Szilágyi Adriánéknak, hiszen legutóbb, Agárdon az újonc csapat 5-3-ra nyerni tudott.  

M-B.GY.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.