Nem sok kellett a győzelemhez

facebook megosztás

Szoros mérkőzést vívott a listavezető PTE-PEAC ellen a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata az NB II Nyugati csoportjának legutóbbi játéknapján. Lovkó Csaba tanítványai sokáig vezettek a találkozón, a hajrában azonban fordítottak a vendégek, akik 88-83-ra győztek a Kanizsa Arénában.

Két jó formában lévő csapat találkozott egymással a rangadón, a kanizsaiak zsinórban három győzelmet arattak csoportjukban, a PEAC pedig öt találkozót követően százszázalékos mérleggel állt. A vendégek jobban kezdték a mérkőzést és az első 10 percben szinte folyamatosan jobban álltak, az előnyük azonban mindössze két pont volt egy negyedet követően. A második játékrészben a kanizsaiak Koma Dániel, Tóth Olivér és Horváth Gergő vezérletével átvették a mérkőzés irányítását és a fordításukat követően 44-39-el jobban álltak a nagyszünetben. Fordulást követően nem változott a játék képe, a differencia négy és nyolc pont között mozgott. Az utolsó negyedben két-két játékos is kipontozódott, Horváth Gergő és Kiss Kornél elvesztése nagy érvágást jelentett a kanizsaiaknak a hajrára. Az utolsó percekben a PEAC átvette a vezetést és bár a dél-zalai játékosok derekasan küzdöttek, végül ötpontos pécsi győzelemmel zárult a mérkőzés.

- Szomorú vagyok, mert győzelmi esélyünk volt a mérkőzésen. A kondícióbeli különbség jött ki a két csapat között. Sajnos ezek a fiatal játékosok jobban bírták a mérkőzés végét, mint mi. Ennek ellenére 33-35 percen keresztül uraltuk a mérkőzést, de a végére elfáradtunk – nyilatkozta Lovkó Csaba a Kanizsa KK vezetőedzője. 

Koma Dániel 32, Sömenek Martin 13, Tóth Olivér 12 pontot dobott a hazai csapatban. A PEAC legeredményesebb játékosa a 23 pontos Bor Sándor volt, aki a győztes kosarat is szerezte. Lovkó Csaba úgy érzi, játékosai a meccs nagyobb részében olyan teljesítményt nyújtottak, amelyre lehet építeni a szezon következő periódusában.

- Két nagyon jó csapat lesz majd az ellenfelünk. A Sopron ellen sajnos itthon „sikerült” kikapnunk, de fűt a visszavágás vágya bennünket. Az látszik, azt gondolom, hogy a csapat egyre jobban összeszokott és egyre jobb teljesítményt nyújtunk. Ezt a két nagyon nehéz mérkőzést is szeretnénk megnyerni, ami most következik – tette hozzá Lovkó Csaba a Kanizsa KK vezetőedzője. 

A Kanizsa KK legközelebb január 19-én lép pályára, a Sopron elleni idegenbeli mérkőzésen, majd február 3-án a Dombóvári Kosársulit fogadja. A gárda három győzelemmel és három vereséggel a negyedik helyet foglalja el jelenleg a nyugati csoport tabelláján.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.