Festészeti kiállítás nyílt pasztellképekből

facebook megosztás

SzínHatás című tárlatával állt ismét a nagyközönség elé Cserfőné Holló Magdolna. Az amatőr festő először két éve mutatkozott be nyilvánosan, akkor akvarellképeivel. Most pasztelltechnikával készült a látogatóknak. A tárlat – saját bevallása szerint is - merőben mást mutat, mint a premieren látottak.

Sokkal élénkebbek, lendületesebbek a képek – én úgy gondolom – ezzel a gondolattal kezdte a beszélgetést Cserfőné Holló Magdolna. Szerinte a bátrabb színválasztásban, önmaga megmutatásában saját fia, valamint Gécseg András festőművész inspirálta.  

- Ők biztattak, hogy merjek színeket használni. Merjem megélni, és mutassam meg, hogy valójában milyen vagyok, belül, a lelkemben. Úgy gondolom, ha megnézik a festményeimet, akkor az jól látható, hogy más lett a stílusom, a hangulatiság, mint két évvel ezelőtt a kiállításomon – fogalmazott Cserfőné Holló Magdolna.

Cserfőné Holló Magdolna mentora Gécseg András, - mint fogalmazott, ő soha nem irányított, utat mutat és meghagyja az alkotás szabadságát. Ezen felül az alázatot adja át, maga a művészet és az anyag iránt. Gécseg András elismerő szavakkal nyilatkozott Magdolna fejlődéséről.

kép

- Én nagyon sokat beszélgetek általában a tanulókkal. Igazából én azt mondom, bátorság kell. Ahhoz, hogy az ember fel tudja vállalni a saját belső érzéseit, és aszerint tudja megalkotni a képet, amit ő szeretne, ahhoz igenis bátorság kell. És aki fejlődni szeretne, a másik fontos dolog szerintem a tapasztalat. Fessünk, fessünk, fessünk! – mondta Gécseg András festőművész

Cserfőné Holló Magdolna alkotásai egy hónapig tekinthetők meg a Medgyaszay Ház előterében.

 

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.