Főszerepben a jótékony lóerők

facebook megosztás

Jótékonysági autóstalálkozót tartottak szombaton a kiskanizsai repülőtéren. A szervezők az esemény bevételét egy balesetben megsérülő társuk és családja megsegítésére ajánlották fel. 

Csaknem egy évtizeden keresztül rendezett találkozókat Jakabfi Dávid és csapata, 2016 óta azonban szüneteltették az ilyen jellegű eseményeket. A többéves kihagyás után most egy szomorú indok miatt gyűltek össze ismét a reptéren. Egyik társuk, Gazdag Péter néhány hete egy súlyos munkahelyi baleset következtében elveszítette egyik lábát, valamint az egyik szemére megvakult. Dávidék számára nem volt kérdés, segítenek barátjukon. A rendezvényen több módon is lehetett támogatni a bajba jutott családapát. 

- Egyrészt a közösségi oldalakon és a plakáton látható számlaszámon tudnak utalást küldeni. A helyszínen a tombolavásárlással, a nevezési díjjal, illetve a bejáratnál elhelyezett urnának a használatával is tudnak segíteni – mondta Jakabfi Dávid, főszervező. 

A hektikus időjárás ellenére több mint 500 autós vett részt az eseményen. A szervezők a hengerfejdobó versennyel és autóslimbóval is készültek, de a kocsik hangnyomását is összemérték. A résztvevők az ország minden pontjáról érkeztek, a Szabados Drift Team tagjai is a találkozók állandó vendégeinek számítanak. 

- Képviseltetjük magunkat nagyjából minden versenyen, ami a környéken van, ott megtalálhatóak vagyunk. Megyünk autóstalálkozóra, szlalomversenyekre. Pécsre is sokat járunk szlalomversenyekre. Célkitűzéseink között szerepel egy nagyobb drifteseményre való eljutás is, mondjuk Tökölre, Kalocsára - fogalmazott Hofstetter Gábor, a Szabados Drift Team tagja.

A jótékonysági eseményen végül mintegy 3,8 millió forintot sikerült összegyűjteni a nemes cél érdekében. 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.