Vereség és elszállt célok

facebook megosztás

Jól zárta a mérkőzés első 15 percét a dél-zalai együttes, hiszen többet birtokolta a labdát és Szökrönyös Dániel révén a vezetést is megszerezte. A gól után sem változott a játék képe, a 30. perc tájékáig kevés lehetőség adódott, de mezőnyben domináltak a vendégek. A 33. minutumban ismét egy megpattanó labda hozott szerencsét az FC Nagykanizsának, ezúttal Szanyi nagy bedobása került Ságihoz, aki a kapufát találta el, majd Szilágyi fejelte János elé a labdát, aki közvetlen közelről nem hibázott. A helyszínre érkező kanizsai szurkolók ekkor még joggal reménykedhettek abban, hogy egy könnyed győzelmet arat az ez idáig a Gárdony ellen veretlen dél-zalai egyesület.

Az első intő jel a 42. percben jött, ekkor Kövesdi tálalt mintaszerűen Usakov elé, aki megverte Szabót, majd külsővel bevette Kálovits kapuját. Aztán az első félidő hosszabbításában ismét Usakov volt a főszereplő, aki Godzsajevvel harcolt a labdáért, a játékvezető pedig a kanizsai középpályásnál látott kezezést, amiért büntetőt ítélt. A hazaiak házi gólkirálya, Balogh Ádám értékesítette is a tizenegyest, így a szünet előtt visszajött a meccsbe a Gárdony.

A második félidő mezőnyben is kiegyenlített játékkal kezdődött, főleg a Kövesdi-Usakov páros volt veszélyes a hazaiaknál. Az első lehetőség azonban a Kanizsa előtt adódott, János viszont belelőtte Borsiba a Kovalovszkitól kapott labdát. Aztán a 60. percben Szilágyi is visszavehette volna az előnyt, de ő is célt tévesztett. A sok kihagyott helyzet aztán meg is bosszulta magát. A középkezdés után azonnal egyenlíthetett volna a Kanizsa, de helyette kétgólos hátrányba került. A hajrában volt lehetősége a zárkózásra a vendégeknek, de Szinay és Fehér sem tudta bevenni az ex-kanizsai, Borsi Bence kapuját. A meccs végén kapott még egy esélyt a dél-zalai együttes, hiszen Lőrinc lerántásáért járt a büntető, valamint második sárgával Jancsót ki is állította a játékvezető. A tizenegyest Kovalovszki lőtte be. Ment az egyenlítésért a Kanizsa, de a slusszpoén a hazaiaktól jött, a 95. percben Dorogi szerezte meg csapata ötödik gólját, eldöntve ezzel a mérkőzést.

Gombos Zsolt közvetlenül a mérkőzés után nem tudott okokat felsorolni csapata visszaesésére. Azt azonban elmondta, a 30. perc után mind a védekezésben, mind a támadásban gyenge teljesítményt nyújtott a gárda, a vereség után egyértelműen át kell alakítani az előzetesen kitűzött célokat.

– Abszolút nem a játékvezetőn múlott ez a mérkőzés, így utólag, hanem mindenkin. Az egész csapaton. Felelősek vagyunk, vállaljuk a felelősséget, nem tudom, hogy jövünk ebből ki, mert elég messze vagyunk már a kitűzött céltól. A riválisok győztek, s ez így nem jó – értékelt a vezetőedző.

Érthetően boldog volt Bozai Attila, a hazaiak mestere, hiszen kétgólos hátrányból állt fel a csapata. Mint mondta, az egyenlítés ellenére a szünetben alaposan elbeszélgetett a játékosaival, hiszen olyan szituációkból kapták a két gólt, amire felkészültek. Ahogy a vezetőedző fogalmazott: a második félidő viszont egy hőstett volt.

– Tudtuk, hogy a nagy bedobások hova jönnek. Pontrúgásoknál mikor, hova jön a labda, a hosszúra rúgják át, stb. Készültünk rá, ezért voltam marha mérges a szünetben. El is mondtam nekik, hiába volt 2-2, pipa voltam. Mert ilyenekből ne kapjunk gólt. Ha szétfociznak bennünket, s úgy kapunk gólokat, akkor csak gratulálni tudunk az ellenfélnek. Nem így alakult, a második félidőben azt gondolom, hatalmas hőstettről tettünk tanúbizonyságot. S tényleg helyén volt a szívünk, mert múlt héten pont az ellenkezőjét láttam a csapattól – mondta Bozai Attila.

Az FC Nagykanizsa öt vagy annál több gólt utoljára 2021. novemberében kapott a BVSC-től, az akkori 1-6 Koller Zoltán állásába került. Gombos Zsolt a visszatérte óta egyszer szenvedett igazán súlyos vereséget a kanizsaiak élén, 2022 márciusában, a később feljutó Mosonmagyaróvártól kapott ki a csapat 5-2-re. Hétvégén a dobogó harmadik helyéért vívott harcban jön kulcsfontosságú mérkőzés, akkor a Dunaföldvár érkezik az Olajbányász-stadionba.

M-B. GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.