Magabiztosan verte az érdieket az FC Nagykanizsa

facebook megosztás

János Norbert duplájának is köszönhetően, 4-0-ra nyert vasárnap az FC Nagykanizsa. A piros-kékek hazai környezetben fogadták az Érd csapatát. A dél-zalaiak vezető gólját Lőrincz Bence szerezte, a végeredményt Fehér Barnabás állította be. 

Hazai mezőnyfölénnyel, de helyzet nélkül indult a találkozó. Az első 20-25 percben túl sok oka nem volt az izgalomra a szurkolóknak. A legutóbbi körben, a Kaposvár ellen egy komoly lehetősége volt a Kanizsának, az akkor kimaradt, vasárnap azonban nem esett ebbe a hibába a dél-zalai együttes. A legutóbbi szezon gólkirályának ez az ötödik találata volt a most futó kiírásban.  Az Érd szinte a fordulásból egyenlíthetett volna, egy szép akció végén, Göblyös visszapasszát Pál mellé tekerte. A Kanizsa azonnal büntetett, hiszen egy kontraakció után János Norbert megduplázta a hazaiak előnyét. A második gólt követően érezhetően megrogyott az Érd, János Norbert alig 3 perccel később növelhette volna a góljai számát, de akkor még hibázott a székely csatár. Nem úgy a 35. minutumban, amikor egy mintaszerű támadás végére tett pontot.

A második játékrészben cserékkel próbálta frissíteni a csapatát Ebedli Zoltán, de a változtatások ellenére az Érd erejéből támadásokra nem futotta, a Kanizsának pedig már nem volt sürgős. A végeredményt a két gólpasszt adó Fehér állította be, Lőrincz lövése után a kipattanóra érkezett jókor a Lendvától igazolt támadó. A mérkőzés után Ebedli Zoltán elmondta, az első 20 percben sikerült azt a masszív játékot hozni, amit elterveztek, de ilyen súlyos egyéni hibák mellett, nem lehet meccset nyerni.

– Jöttek az egyéni hibák, ezekre nagyon nehéz felkészülni, hogy például egy védőm utolsó emberként hibázik. Gólt kaptunk belőle, ebből még jött kettő. Aztán természetesen, ahogy lenni szokott, mentünk a kút aljára le. Lelkileg, s önbizalomban is. S onnan már nem volt kérdés…hiába próbáltam a cserékkel is frissíteni, becseréltem szinte mindenkit, akit tudtam, de érdemben nem tudtunk javulni – nyilatkozta Ebedli Zoltán, az Érdi VSE vezetőedzője.

Gombos Zsolt pozitívan értékelte, hogy nem kaptak gólt és a kaposvárihoz képest sokat javult a csapat támadójátéka. Ugyanakkor azt is leszögezte, ez a teljesítmény még elmarad a tavalyitól, innen: 453   07:20-tól és a Szentlőrinc elleni rangadón még egy fokkal több kell, mint amit vasárnap mutatott a csapat, kiváltképp igaz ez a Kanizsa helyzetkihasználására.

– Rúgtunk 4 gólt, de még mindig hiányzik az, ami jellemző volt ránk. Most is ezt mondom, de jó úton haladunk. Legalábbis ezen a meccsen, de ez egy meccs volt. Kaposváron viszont teljesen más volt a helyzet. Abban bízom, hogy most lesz egy nap pihenő, s úgy állunk majd bele a jövő hétbe, hogy jó szájízzel, mivel azért négyet rúgtunk, és sikerült győzni. S akkor úgy mehetünk majd el a Szentlőrinc elleni bajnoki mérkőzésre –értékelt Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője.

A mérkőzés után a csapat és Fenegyerekek csoport tagjai közösen emlékeztek meg az 1 éve elhunyt törzsszurkolóról, Gerencsér Zoltánról. Az FC Nagykanizsára szombaton a szezon egyik legfontosabb mérkőzése vár, hiszen Lőrinczék az NB II-ből kieső, jelenleg második helyen álló Szentlőrinchez utaznak.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.