Döntetlent játszott a szomszédvári rangadón az FC Nagykanizsa

facebook megosztás

A piros-kékek a Kaposvári Rákóczihoz utaztak a hétközi fordulóban. A szerda délutáni találkozón gól nem esett, a végeredmény 0-0 lett.  

A két csapat legutóbbi két találkozóját egyaránt hozta az FC Nagykanizsa, ráadásul a Kaposvár még nem nyert a szezonban, így esélyeként utaztak a piros-kékek a cukorgyári gödörbe. Az első vendég lehetőség a 6. percben adódott, akkor Bencze csapott le a labdára egy szöglet után, de a lövése elkerülte a kaput. Mint utóbb kiderült, ez volt az egyetlen gólszerzési esélye a csapatnak az első 45 percben. Bár az első fél órában többet birtokolta a labdát a Kanizsa, a meddő mezőnyfölényt a játékrész végén megtörte a Rákóczi, és két kisebb lehetősége is adódott, gólt azonban nem szereztek a hazaiak, és Kálovits kapusnak is mindössze 1 védést kellett bemutatnia.  

A szünetben belenyúlt a csapatába Gombos Zsolt, beállt az egyaránt kisebb sérülésből visszatérő Kondor és Varga. A változtatás fel is pörgette a csapatot, a második játékrész kanizsai lehetőséggel indult. Szökrönyös kimaradt helyzete után Lőrincz mozgott veszélyesen a kanizsai támadók közül. A legutóbbi gólkirály a már névjegyévé váló bemozgás után lőtt kétszer, de egyszer sem talált kaput. A játék képe a 85. perctől aztán alaposan megváltozott. Pintér Dániel mindössze 8 perce állt be, amikor megkapta a piros lapot. Ezt követően szétszakadt a pálya, mind a két csapat ment a győzelemért, de komolyabb helyzetei a hazaiaknak voltak. Előbb egy bedobás után kellett kétszer is védenie Kálovitsnak. A kanizsaiak saját nevelésű kapusa végül a 95. percben főszereplővé vált. Kaposváron. A mérkőzés után a hazaiak trénere érthetően elégedetten értékelt, hiszen mindössze 11 egészséges játékossal várta a Kaposvár a Kanizsa elleni bajnokit. Horváth Rudolf szerint az eddigi lejobbjukat nyújtották a szezonban.

– Ez volt a legelső olyan mérkőzés, hogy nem okoztunk csalódást. Ez a mérkőzés, ez a felfogás tetszett a közönségnek is. Nem volt negatív hang. Olyan mérkőzés kerekedett ki, ami élvezhető volt. Ott volt a 95. percben Nicoló lábán a győztes gól, sokat dolgoztak érte a fiúk. Egyelőre valamiért nem kapjuk meg az első győzelmet – mondta el Horváth Rudolf, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője.

Gombos Zsolt ismét hozzáállásbéli problémákat látott az övéinél, valamint azt is kiemelte, hogy a teljes támadószekció gyengén teljesített Kaposváron.

– Kapussal szemben nem tudunk gólt szerezni, így nagyon nehéz helyzetben leszünk. Ezt mutatja az is, hogy tavaly elég sok gólt rúgtunk, 100 felett, most 5 meccsen rúgtunk összesen 8 gólt. Ami pozitívum, hogy egyet kaptunk. De rúgott gól nélkül nem lehet mérkőzést nyerni, csalódott vagyok én is. Vannak céljaink, s döntetlenekkel nem jutunk hozzá közelebb – nyilatkozta Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője.

A Nagykanizsa jelenleg hatodik a tabellán, 4 ponttal lemaradva a listavezető Iváncsa mögött. A dél-zalaiakra vasárnap ismét bajnoki vár, akkor az Érd érkezik az Olajbányász-stadionba.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.