Augusztus 31-ig lehet jelentkezni a Dödöllefesztivál főzőversenyére

facebook megosztás

Meghosszabbították a jelentkezési határidőt, a hónap végéig várják a főzőcsapatokat a 17. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztiválra. A szervezés hónapok óta zajlik, ma egy sajtótájékoztatón ismertették a részleteket az illetékesek, így azt is, hogy szeptember nyolcadikán megválasztják a fesztivál borát, míg kilencedikén az étkek legjobbika is díjazva lesz.

Nagy űrt töltünk most be, hiszen az elmúlt években a Covid és a hozzá kapcsolódó rendezvénytilalmak miatt nem lehetett megtartani a dödöllefesztivált – mondta el Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója. Idén viszont szeptember 8-án és 9-én várja a gasztrokulturális kavalkád az érdeklődőket.

– Mind a két napon lesz valamilyen gasztronómiai kötődés, hiszen 8-án a hét kitelepülő borház között fog a zsűri – amelyet a Szabadtűzi Lovagrend biztosít számunkra – ők fognak cirkálni, és különböző kategóriákban választják meg a fesztivál borát. 9-én pedig a dödölle és a tájjellegű étkek főzőversenye zajlik itt a városban. Ennek a bíráló bizottsága is a Szabadtűzi Lovagrend tagjaiból kerül ki –nyilatkozta Kovácsné Mikola Mária, a KKK igazgatója. ű

A gasztronómiát a hagyományokhoz híven ezúttal is kiegészíti a kultúra a színpadon.

– Mindenkinek kedveskedünk egy kis programmal, a kicsiktől kezdve a régebb óta fiatal korosztályig. A fellépők között tudhatjuk délelőttönként vagy kora délután a helyi művészeti csoportokat, majd a gyermekkoncertek következnek, és utána lesznek az úgymond kicsit idősebb korosztálynak – bár szerintem az én gyerekeim és a többiek is ismerik, akiknek felcsendülnek a híres neves slágerek, például a TNT-től –hangsúlyozta Illés Ida, a KKK művelődésszervezője.

A közelgő fesztivál létrehozása a Kanizsai Kulturális Központ mellett a Kanizsa Turizmusáért Egyesület munkájának köszönhető. Mint azt a mai sajtótájékoztatón Koncz Zsolt elmondta: most is 25-30 vendéglátóegység vesz részt a rendezvényen, valamint 7 borház, 10 ételt árusító egység, vásáros, kézműves pedig 35-40 lesz a fesztiválon.

– Nemrég volt ugye a Város napja, akkor 65 fölötti volt a támogatók, a szponzorok száma, most ez a fesztivál is 45 feletti támogatóval valósul meg, tehát kellett a szponzorok támogatása még az önkormányzat segítsége mellett is mindenképpen –fogalmazott Koncz Zsolt, a Kanizsa Turizmusáért Egyesület elnöke.

A rendezvény promóciós anyaga, a részletes program minden lehetséges internetes felületen elérhető. A főzőcsapatok közül eddig nyolcan jelentkeztek, ami elmarad a 2019-es létszámtól. Ugyanakkor van még idő a nevezésre, hiszen augusztus 31-ig kitolták a regisztrációs határidőt. Ahogy azt ma a szervezők kiemelték, a keszthelyi Burgonyakutatási Központ felajánlásának köszönhetően, minden egység 10 kg burgonyát kap alapanyagként.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.