A Barbenheimer-jelenség a kanizsai mozi forgalmára is pozitívan hatott

facebook megosztás

A látogatottság kezdeti visszaesését megállította, majd jelentősen javította a két világsikerű film júliusban. A Barbie-ra és az Oppenheimerre mintegy 250- 300 néző vált jegyet, egy gyengébb látogatottságú napon, a kanizsai moziban.  

A nyár elég nehezen indult a moziban, júniusban kevesebben látogattak el, mint az eddigi szezonokban, de júliusban nagyon felpörögött az élet a vásznak előtt. Köszönhető ez a két nagy sikerű filmnek, amik világszinten több millió nézőt csalogattak be a mozikba. A Barbie és az Oppenheimer egy napon indult, július 20-án, de nem gyengítették, sokkal inkább erősítették egymást Maresch Dániel szerint.

– Sokan voltak, akik mind a két filmet megnézték, holott látszólag eléggé más a célközönsége, a két különböző filmnek. Egy világkampány támogatta ezt meg igazából, rengeteg mém, információ, hír jelent meg ezekkel a filmekkel kapcsolatban. De az emberek többségének tetszik is, kinek ez, kinek az, kinek mindkettő. Ez a két film nagyon jó a mozi szempontjából, mert tényleg az egész nyarunknak, a két meghatározó filmje lesz –  hangsúlyozta Maresch Dániel, a Cinema Nagykanizsa vezetője.

Vékási Dorottya ritkán jár moziba, de most barátnőjével úgy érezték, nekik is meg kell nézni széles vásznon a Barbie-t.

–Igazság szerint sűrűn nem járok moziba, éppen hogyha akad egy olyan film, amire kíváncsi vagyok. Most a barátnőmmel eljöttünk a Barbie filmre, mert annyira nagy keletje van, hogy kíváncsiak voltunk mi az ami ennyire megfogja az embereket benne –árulta el Vékási Dorottya.

Voltak, akik nagyobb társasággal jöttek, és még a Barbie-hoz illő, rózsaszín egyenruhát is felhúzták.

– Ritkábban szoktunk járni moziba, és most a Barbie-ra jöttünk, mert kíváncsiak vagyunk, hogy milyen. Mindenki dicsérte, leginkább ezért –mondta Horváth Amanda Panka.

– Nem nagyon szoktam járni igazából moziba, de ma igazából azért jöttünk, mert láttuk, hogy sokan dicsérik a Barbie-t, és megszeretnénk nézni – fogalmazott Drukóczi Vanda.

– Én is a barátnőimmel szoktam jönni, néha a családdal, de nem olyan sokszor. A Barbie-t jöttünk megnézni, mert nagyon fel van kapva az egész világon és megszeretnénk nézni, hogy milyen –emelte ki Zlatár Fanni.

Egész nyáron várják a nézőket a moziba, hiszen minden korosztálynak számos lehetőség kínálkozik. Ősztől több új magyar filmmel és az Art Filmklubbal is készülnek a kanizsai intézményben.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.