Nemzetközi versenyen remekeltek a kanizsai karatésok 

facebook megosztás

Nem a pihenésről szólt a nyár a kanizsai karatésok számára. A helyi KIME Shotokan Karate Egyesület tagjai is részt vettek a Balatonszemesen rendezett IKU Hungary Nemzetközi Karate táborban, ahol több dél-zalai sportoló is sikeresen szerepelt. 

A balatoni edzőtábor tradíciónak számít a hazai shotokan karatékák számára. Az idei programon nyolc egyesületből összesen 64 fő vett részt. A magyarok mellett német sportolók is szerepeltek a táborban, de Szatmárnémetiből és Temesvárról is érkeztek harcosok. Az eseményen lebonyolított nemzetközi versenyen kimagaslóan szerepeltek a kanizsaiak. Shihan Feszt Norbert tanítványai formagyakorlatokban négy aranyérmet, három ezüstöt és két bronzot gyűjtöttek, míg kumitéban vagyis küzdelemben kilenc éremet – közte három aranyat – akasztottak kanizsai nyakba.

– A tábornak volt egy szigorú napirendje, ami úgy nézett ki, hogy kettő edzés volt délelőtt és délután, majd tartottunk egy bíróképzést is egy nemzetközi verseny keretein belül magyar, román, német részvétellel. Egy közgyűléssel zártuk a napot. A pihenőidőben fürdőzés, szórakozás karaokepartik volt, majd a vizsga volt az utolsó fontos esemény – nyilatkozta Shihan Feszt Norbert, a KIME Shotokan Karate Egyesület elnöke.

A táborban összesen 9 karatés tett sikeres övvizsgát, Szathmáry Gábor személyében a kanizsaiak új feketeövest is avattak. A fiatal karatéka, Horváth Bálint szintén sikeres vizsgát tett a mesterek előtt.

– Rengeteg dolgot tanultunk. Elképesztően nehéz volt a vizsga, mivel több mester előtt kellett megmutatni, hogy mit tudunk és ezáltal nagyobb nyomást is helyeztünk magunkra – árulta el  Horváth Bálint.

A tábor résztvevőinek nagy élmény volt a tanulással eltöltött néhány nap, mivel számukra a karate életformát jelent, amelyet a fiatalabbaknak is szeretnének átadni. 

– Szerintem mindenképpen fontos, hogy ezt mások is megtanulhassák, megérezhessék. Esetleg ráérezzenek, hogy az életükben mennyire van ennek a mozgásformának helye – mondta Bognár Tamás.

A karatésok számára a következő hónapokban sincs megállás, októberben Csehországban Európa-bajnokságot rendeznek, ahol az egyesület tagjai közül is többen képviselik majd a magyar színeket.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.