Hétvégi Fröccsnap a kanizsai hegyháton

facebook megosztás

A nyári hónapokban minden hétvégére jut egy-egy gasztrokulturális esemény, amely az adott vidék nevezetességeit, sajátosságait hivatott bemutatni. Ilyen a Fröccsnap is, amelyet immár  alkalommal rendeztek meg a Kanizsa melletti hegyháton.

A szervezők célja elsősorban az, hogy a cserfői hegyhátakon gazdálkodókat összehozzák egy hangulatos délutánra, másrészt pedig megismertessék a dűlőkön előállított borokat a közönséggel. Július első napján egy kellemes délutánt tölthettek együtt a borkultúra iránt érdeklődők a cserfői Antal Pincénél, és végigkóstolhatták azt a színes palettát, ami a helyi gazdák munkájának köszönhetően a hordókba került.

–A tavalyi év termése nagyon kiemelkedő volt azt hiszem, ez nálunk is így volt. most is ezt várjuk. Igaz, hogy az idei éven már megtréfált minket a természet, peronoszpórával, lisztharmattal. Itt van a csapadékos időjárás, de bízunk benne, hogy meg tudjuk védeni a szőlőt, és egy jó minőséget tudunk készíteni -  mondta el Nagy Lajos, Antal pincészet borásza.

A Fröccsnapra több helybeli gazdálkodó ellátogatott. Ladeczky Józsefnek több évtizede van birtoka Cserfőn, és mint azt elmondta: egy közösségi rendezvényt sem hagyna ki.

–A Lajost innen ismerjük már régóta, és följárunk hozzá ősszel is, mikor van a Márton-napi liba napok, meg ilyenkor is a Fröccsnapra. Ugye ő borász, nagyon jó borai vannak, hát ezért. Meg nagyon jó társaság verődött össze itt Cserfőn – árulta el Ladeczky József.

A borok és a fröccsfajták színes kínálatát élvezhették a Fröccsnap vendégei a hétvégén, az összejövetel hajnalig tartott a hegyháton.

V.A.

(Borítólép- Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.