Csaknem 300-an vettek részt az FC Nagykanizsa szezonzáró családi napján

facebook megosztás

 Az Olajbányász-sportcentrumban sütés, főzés, a korosztályok közötti meccsek, óriáscsúszda, rodeóbika és még sok színes program kínálkozott a klub kötelékébe tartozó családok számára.

Reggel közös zumbával melegítettek a résztvevők, akik sorversenyeken bizonyíthatták ügyességüket. Délelőtt korosztályonként kiosztották a szezon legjobbjainak járó elismeréseket, majd elbúcsúztak azoktól a fiataloktól, akik kikerültek az utánpótlásból.

– Szerencsére több mint 250 gyerek sportol nálunk napról napra. Ez egy jelentős közösség városi szinten is, ez 250 családot jelent, és mint közösség nagyon fontos számunkra, ennek a közösségnek az összetartozása, összetartása, a közösségnek az építése. Azt gondolom, hogy minden alkalom, miden élmény egy építő jelleggel bír – nyilatkozta Kovács Tamás, az FC Nagykanizsa elnöke.

Az ebédet a szülők készítették. Majd a délutáni programok között szerepelt dekázóverseny és különböző kvízfeladatok megoldása. A szülők is fontosnak tartják ezeket az eseményeket.

– Természetesen csakis a csapatépítés itt a lényeg. Sok mindennel készültünk, szerencsére jó a mi kis közösségünk, mindegyik korosztályban jó a csapat és a szülők. Mindenki bevállalt valamit és mindenki valamit hozzátett ehhez a mai naphoz, úgyhogy nagyon örülök, hogy sikerült ezt így megszervezni, nagyon féltünk az időjárástól, de kegyes hozzánk a jó Isten, úgyhogy sikerült megtartanunk ezt a mai napot – hangsúlyozta Proszenyákné Svélecz Anikó.

Az edzők szerint is nagy súlya van a közösségi rendezvényeknek, hiszen az edzéseken kevés lehetőség van kötetlen formában megismerni a fiatalokat.

– Hat évvel ezelőtt volt egy ilyen családi nap tartva. Azért tartjuk fontosnak, mert a gyerekek és a szülők, és mi jobban összekovácsolódunk. Mivel az edzők és a szülők is egyre ritkábban tudnak találkozni, így úgy gondoltuk, hogy ez a családi nap fontos számukra – árulta el Varga Nikolett, az FC Kanizsa erőnléti edzője.

A szervezők nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a gyerekek és a szülők egyaránt részt tudjanak venni a programokban, hol közösen, hol egymás ellen.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.