Ismét számos fiatal bérmálkozott a Felsőtemplomban

facebook megosztás

Százan részesültek a bérmálás szentségében a nagykanizsai Felsőtemplomban. A fiataloknak Varga László, a Kaposvári Egyházmegye püspöke közvetítette a szentlélek ajándékát.

A katolikus hitvilágban pünkösd, a szentlélek eljövetelének, egyúttal az egyház születésének az ünnepe is, így a bérmálást tradicionálisan ekkor tartják. A 14. életévüket betöltött fiatalok bérmálkozása a jelképe annak, hogy a püspök elé járuló ifjú az egyház szemében nagykorúvá vált. Varga László szerint napjainkban a korábbiaknál is fontosabb, hogy a hívek azt érezzék, a szentlélek jelen van a mindennapjaikban.

– Folyamatosan ömlik ránk a rossz hír, a félelemkeltő, igazságtalanság hatalmáról szóló hírek és a keresztények szíve nincs tele az örömhírrel. Nincs tele az evangéliummal. Hiába sopánkodunk, hogy milyen ez a világ – hangsúlyozta Varga László, a Kaposvári Egyházmegye megyés püspöke.

A megyés püspök hozzátette, minden bérmálkozónak küldetése van azáltal, hogy részesül ebben a szentségben.

– Ezt a küldetést nem a püspöktől, nem a plébánostól, hanem egyenesen az Úr Jézus Krisztustól kapja minden megkeresztelt katolikus. Ha nem teljesítjük küldetésünket, akkor mulasztással vétkezünk. Lehet, hogy nagyon kevesen gyónták meg ezt a bűnt, hogy elmulasztottam a jó hírt hirdetni. Pedig mindenki, aki meg van keresztelve az képes rá – tette hozzá Varga László.

Idén a Felsőtemplomban két bérmálási ceremóniát tartottak, 50-50 bérmálkozóval.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.