Különleges műalkotással állít emléket a pápai látogatásnak egy zalamerenyei lakos

facebook megosztás

Egy különleges Krisztus-szobor kiállításával tiszteleg Ferenc pápa magyarországi látogatása előtt Kőhalmi Béla Zalamerenyén. Az önkormányzati képviselő kertjében elhelyezett alkotás a magyarság és a kereszténység kapcsolatát szimbolizálja.

Április 28-án, eddigi regnálása alatt másodszor látogat Magyarországra őszentsége I. Ferenc pápa. A kiállított szobrot néhány évvel ezelőtt vásárolta Kőhalmi Béla, aki fontosnak érezte, hogy a jeles eseménynek valamilyen formában emléket állítson. 

– Úgy gondoltam, hogy ez a Magyar Életfa szoborforma, ez csaknem 1100 éves keresztény államiságunknak szép emléket állít. Tisztelgünk a pápa látogatása előtt, ugyanakkor a falunak is egy kis szépséget hoz – mondta el stábunknak Kőhalmi Béla, Zalamerenye önkormányzati képviselője.

A Jézus Krisztust ábrázoló szobor különlegessége, hogy nem kereszt alakú. így a megfeszítés pillanata nem a hagyományos ábrázolásmódban látható rajta. Az életfa különböző levelei a Magyarországon élő nemzetiségeket szimbolizálják. A zalamerenyeiek életében mindig is fontos szerepet játszott a vallás.

– A szomszédok nagyon aktívan segítettek kicsit rendbe tenni a környezetét. A szomszédom festő, ő a falat rendezte, a szomszédasszonyom a kertet. Úgyhogy megvolt az összefogás. Szeretnénk egy kis ünnepséget is összehozni úgymond a szoboravatásra. A dalkör eljön, elénekeljük a magyar himnuszt, a pápai himnuszt és a hazánkért imát – tette hozzá Kőhalmi Béla.

Kőhalmi Béla stábunknak úgy fogalmazott, szeretné, ha a pápai látogatás hatással lenne az emberekre, akik visszatérnének a hit, a remény és a szeretet útjára.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.