Olvasótáborával találkozott Pelesz Alexandra 

facebook megosztás

Pelesz Alexandrával rendeztek pódiumbeszélgetéssel egybekötött író-olvasó találkozót kedden az egyik nagykanizsai cukrászdában. A kanizsai szerző az est során beszélt az irodalomhoz fűződő viszonyáról, az általa fontosnak vélt témákról, valamint az idei terveiről.

Kamaszkorában kezdett el írni Pelesz Alexandra, aki azonban csak néhány évvel ezelőtt lépett hivatalosan is az irodalmi pályára. Eddigi pályafutása során öt kötetet jelentetett meg, legutóbbi novellagyűjteménye – amely az „Olyan ízű, mint az életem” címet viseli - néhány hónappal ezelőtt került a közönség elé. Az író fontosnak érzi, hogy találkozzon az olvasótáborával, mert az ilyen rendezvényeken kap visszacsatolást korábbi munkáival kapcsolatban.

– Nagyon jó érzés az, hogy az olvasóközönség kíváncsi rám, hogy ki az író, aki az írások mögött megbújik. Jó érzés, hallani a véleményüket, jó érzés látni, ha itt egy felolvasás történik, akkor elérzékenyülnek egy-egy novellán. Szeretem, hogyha mernek kérdezni és válaszolhatok a kérdéseikre, úgyhogy mindenképpen pozitív élmény egy ilyen találkozó –vélekedett Pelesz Alexandra, író.

Az est moderátora Lehota M. János volt. Az esztéta szerint az író-költő műveiben különleges szempontból vizsgálja a világot és olyan értékeket tár fel az olvasóinak, amelyek kezdenek eltűnni, azonban Pelesz Alexandra bármilyen műfajban is alkot, az empátia, a nehéz helyzetekből való talpra állás és az elesettekkel való törődés minden írásában érzékelhető.

–A mai cinikus világunkban, ahol minden ilyen érték, ami az empátiához, talpra álláshoz kapcsolódik, egy picit háttérbe szorult, az ő személyiségégén, írásain keresztül újra kap egy kis felületet és azt gondolom, hogy minél inkább szélesebb felületet biztosítunk egy ilyen nézőpontnak, annál inkább meg tudunk őrizni olyan alapvető értékeket, ami valahol mégiscsak az emberhez kapcsolódik- fogalmazott Lehota M. János esztéta.

Pelesz Alexandra stábunknak elárulta, hogy az idén még számos terve van, jelenleg egy kisregényen dolgozik, de új novelláskötet elkészítésén is gondolkodik.  

K.T. 

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.