Az énekesek is bemutathatták tehetségüket a zeneiskolában

facebook megosztás

Folytatódott csütörtök este a Zeneiskola hangversenysorozata. Ezúttal a magánének szakos növendékek álltak színpadra, kiegészülve a kis szolfézsos tanítványokkal. A fellépések során tehetségükről, fejlődésükről adnak számot a fiatalok, a tanáraik és a családtagjaik előtt. 

A magánének szakos növendékek gimnazistakorúak, jelenleg tízen nevelkednek mesterük, Baráth Yvette szárnyai alatt. A szolfézsra járók már egy érdekesebb csapat – fogalmazott a növendékek tanára.

– Korosztály szerint nem egykorúak, vannak köztük ötödikesek, tehát kis általános iskolások, de vannak köztük gimnazisták is, kilencedikesek, tizenegyedikesek is. Velük is megpróbáltuk a közös együtt zenélést megvalósítani a mai estén, ami remélem szép pillanatokat okoz a hallgatóknak – mondta el Baráth Yvette, az intézmény magánének-tanára.

Az est apropóját maguk a gyerekek fogalmazták meg, és találták ki, árulta el Baráth Yvette.

– Mindig leülünk koncert előtt, hogy milyen témához kapcsolódó dalokat keressünk, vagy mi az, ami az ő lelkükben dolgozik. És azt fogalmazták meg egy teadélutánon, hogy annyi negatív dolog történt velük az elmúlt években, de a zene, az éneklés nekik egy hatalmas pluszt adott. És hitet abban, hogy lesz jobb és szebb a jövő. Valahol ez a kettősség, a szomorúságból és sötétségből való kitörés a zenéken keresztül, ez fog megfogalmazódni a mai estén – tette hozzá Baráth Yvette. 

A szülők, rokonok és családtagok színültig megtöltötték tegnap este a zeneiskola hangversenytermét. Így volt ez szerdán is, amikor a fúvósok álltak színpadra.

V.A.



(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.