2022 utolsó és 2023 első napján is akadt dolga a zalai tűzoltóknak

facebook megosztás

Tűzoltói szempontból nyugodtan, de nem eseménytelenül telt az óév utolsó, valamint 2023 első napja Zala vármegyében. A hivatásos egységeknek összesen nyolc helyszínen kellett beavatkozniuk. Öt alkalommal műszaki mentéshez, háromszor pedig tűzesethez riasztották a tűzoltókat.

A nagykanizsai katasztrófavédelmi kirendeltség tűzoltóinak háromszor kellett műszaki mentéshez, illetve tűzesethez vonulniuk. Az egyik műszaki mentés, az év utolsó napján, a kora reggeli órákban történt. Akkor az árokba csapódott, majd a tetejére borult egy személygépkocsi Surdon. A baleset következtében az autó kidöntött egy távközlési oszlopot is.

– Egyébként érdekesség, hogy Szilveszter-napjának és az év utolsó beavatkozásának is a nagykanizsai tűzoltók voltak a részesei, ugyanis december 31-én este 8 óra körül érkezett egy jelzés, miszerint a Nagykanizsán a Zemplén Győző utcában, egy hulladékgyűjtő edény környékén egy rakétatelep maradványai égtek. Ezt a tűzoltók, ami ugye ennek a tűzijátéknak még izzó, füstölgő része volt, gyorsan eloltották – tájékoztatott Kósi Zsolt a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

2023 első, beavatkozást igénylő tűzoltói eseménye Zalaszentmihályon történt, ahol a hajnali órákban lesodródott az úttestről és a járdára borult egy személyautó a Horgász utcában. A pacsai hivatásos tűzoltók felállították és áramtalanították a járművet, amiben ketten utaztak.

– 2023 első tűzesetére sem kellett sokat várni, hisz Batykon történt, méghozzá a délelőtti órákban, amikor is egy karácsonyfa és a berendezési tárgyak égtek egy családi ház 12 négyzetméteres helyiségében. Ide a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik légzésvédelem mellett behatoltak az épületbe és vízsugárral szerencsére rövid idő alatt megfékezték a lángokat, majd kiszellőztették az épületet –tette hozzá Kósi Zsolt.

Az ott tartózkodók időben elhagyták az épületet. Egyik tűzesetnél sem volt személyi sérülés. A szakemberek remélik, idén tovább csökken a tűzesetek és a balesetek száma.

K.B.V.



(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.