Süteményadományt kaptak a nagykanizsai Szivárvány EGYMI óvodásai és iskolásai

facebook megosztás

Jakabfi Dávid felajánlását az intézmény karácsonyi műsora után vehették át a gyerekek.

Idén is karácsonyi műsorral készültek a gyerekek az intézményben, már az adventi időszak alatt egy-egy rövid produkcióval lepték meg egymást az osztályok. A záróműsort színesítette a tanári énekkar, és egy meseterapeuta előadása is.

– Nekik már egy lelki rákészülés valóban ez az időszak, úgy ahogy ez illik, hogy történjen. És ebből a készülődésből, ebből a szerepléscsokorból válogatják össze kollégáim a mostani karácsonyi műsornak az előadott darabjait, dalait, verseit, meséit – mondta el Horváth Piroska, a Szivárvány EGYMI  intézményvezetője.

Az igazgatónő elmondta, fontos számukra, hogy ne az anyagias dolgokról szóljanak náluk az ünnepek, ezért a gyerekeknek a szeretet és a segítségnyújtás fontosságát tanítják. Az adventi időszakban több magánember és szervezet is különböző adományokkal lepte meg az intézményt. Így tett Jakabfi Dávid desszertszakács is, aki egy süteményválogatással tette szebbé a gyerekek karácsonyát.

– Erre az iskolára esett a választás, mivel, hogy speciális igényű gyermekek járnak az intézménybe, a szülőknek és a családoknak pedig speciális igényeik vannak. Úgy gondoltuk, ha ennyivel hozzá tudunk tenni minimálisan a családoknak a boldogságához, a gyermekek boldogságához, akkor ezt szívesen tesszük –fogalmazott Jakabfi Dávid desszertszakács.

A desszertszakács megszokott csapata segítségével készítette el a közel kétezer darabnyi felajánlott süteményt. Úgy tervezik, ezentúl rendszeresen ajándékozzák majd meg az intézmény tanulóit.

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.