A közösségépítés és a családok játszották a főszerepet Miklósfán

facebook megosztás

Egyházközségi családi napot tartottak szombaton Miklósfán. A hagyományos esemény fő célja a helyi családok összekovácsolása.  

Csocsó, társas és labdajátékok várták a családokat a programon. A különféle süteményeken és sós péktermékeken kívül, ebéddel is készültek a szervezők, amit közös imádsággal kezdtek. A családi nap lehetőséget teremt arra, hogy a régi és az újonnan beköltözött lakók megismerjék egymást.

– A fő cél az az volt, hogy minél inkább a családokat összehozzuk, és egy kellemes délelőttöt, délután töltsünk el együtt némi játékkal, egy kis étkezéssel, ahogy az szokott lenni egy családi napon, de különösen fontos, hogy a családok megismerkedjenek egymással, minél szélesebb körű ismeretekkel, itt a miklósfai közösségben, és hogy együtt töltsünk egy napot – nyilatkozta Berta Renáta, az esemény szervezője.

Berta Renáta szerint a szüreti időszak miatt sokan nem tudtak részt venni a rendezvényen, de még így is szép számban voltak érdeklődők. A szülők is szívesen hozzák el a gyermekeiket, hiszen mint mondták, több szempontból is jótékony hatása van a miklósfai közösségnek.

– Azt gondolom, hogy ez fontos dolog, hogy a gyerekek ne csak a tévé meg a számítógép előtt üljenek, hanem egy kicsit egymással is töltsenek időt a gyerekek, főleg így a pandémia után – hangsúlyozta Hársfalvi Péter.

A résztvevők úgy látják, szükség van ilyen és ehhez hasonló időtöltésre, mert a helyi családokra és a lakóközösségre is pozitívan hat.

SZ.ZS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.