Rangos verseny döntőjében szerepelt egy Nagykanizsán megalkotott koktél
A legjobb tízben zárt egy kanizsai bár receptje egy országos koktélversenyen. A nedűt Kempf Martin és Horváth Gergely Ádám dolgozta ki. Az ital ginből készül, de egyebek mellett mentát és aszalt gyümölcsöket is tartalmaz.
A versenyt az egyik legismertebb hazai szeszesitalgyártó-vállalat hirdette meg. A közönségszavazáson negyven koktél vett részt, onnan lehetett továbbjutni a tízes döntőbe.
– Mindenképpen kellett tartalmaznia az általuk előírt gint, illetve az volt az elvárás és azzal lehetett döntősnek lenni, hogy használtunk saját készítésű alapanyagokat. Így került bele egy zöldalma-paszta, s házilag aszalt vérnarancs. Az volt a lényeg, hogy minél különlegesebb legyen, például egy rózsatonikot is használtunk – árulta el Horváth Gergely Ádám, az Adam's Kávézó, Étel-, és Koktélbár üzletvezetője.
A megmérettetés végén a legjobb három koktélt díjazták, a kanizsaiak által készített ital a TOP3-ba már nem jutott be. Az üzletvezető, Horváth Gergely Ádám szerint a változatos alapanyagok lehetővé teszik, hogy az italt többféle formában szolgálják fel a vendégeknek.
– Szerintem ez egy olyan komplex ital, amelyik alkoholmentesen is megállja a helyét, a későbbiekben biztos, hogy lesz rá precedens, hogy fogunk kísérletezni a ginjeikkel. Folyamatosan hoznak ki különböző ízesítéseket, illetve napjainkban egyre nagyobb trendnek örvend a ginfogyasztás – mondta el tapasztalatait Horváth Gergely Ádám.
Horváth Gergely Ádám stábunknak elárulta, hamarosan az itallapjukon is szerepelni fog a döntős koktél.
K.T.
(Borítókép: Kanizsa TV)