Börtönbe is kerülhet, ha elkapják a kolbászba pengét rejtő állatkínzót

facebook megosztás

Szinte lehetetlen a tettenérés a kutyáknak kitett gyanús ételek esetében a közterület-felügyelet szerint. Nemrégiben nagy felháborodást keltett a kanizsai kutyások körében az az eset, amikor kolbászba és virslibe dugott pengékkel találkoztak többen is. Az elkövető kilétét homály fedi, tette büntetendő és szabadságvesztéssel sújtható.

A szerkesztőségünkhöz eljutott információk szerint egy-két éve már rendszeresen előfordulnak ezek a cselekmények Nagykanizsán. Szereczné Fazekas Szilvia, az egyik helyi egyesület vezetője szerint nagyon oda kell figyelni, sőt, tanítani kell a kedvencünket arra, hogy közterületen ne vegyen fel semmilyen táplálékot. Baj esetén pedig azonnal cselekedni kell.

– Rögtön vigyük el orvoshoz, még akkor is, ha a gyanú felmerül, hogy egy ilyen falatot felvett vagy megevett. Nem szabad megvárni, hogy ez kiürüljön. Egyrészt nem biztos, hogy fog, a másik pedig, hogy ezek a gyomrot, a belet ki fogják szúrni. És annak sajnos halál a vége – mondta el Szereczné Fazekas Szilvia.

Megkerestük a közterület-felügyelet munkatársait, akik folyamatosan jelen vannak – létszámukhoz mérten – az utcákon. Bakonyi Tamás azt mondta: ismerik a problémát, több bejelentés érkezett a felügyelethez, de a tettenérés szinte lehetetlen és csak ebben az esetben lehetne szankcionálni az elkövetőt.

– A felügyelők annyit tudnak csinálni, hogy folyamatosan, fokozottan ellenőrzik ezeket a területeket, mint a Mező Ferenc tér, korábban a Munkás utcában volt ilyen és a Csónakázó-tónál. Folyamatosan kint vannak délelőtt és a délutáni órákban is – fogalmazott Bakonyi Tamás.

Amit a bizonyos illető vagy illetők végeztek, a Btk. szerint vétség, két év szabadságvesztéssel sújtható. Mérgezés esetén pedig, amennyiben bizonyított a gyanúsított kiléte, 3 és 5 év közti szabadságvesztéssel vezekelhet az elkövető.

K.Vi. – V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.