Májusra elkészül a Petőfi utcai körforgalom

facebook megosztás

Március 16-a után folytatódnak a munkálatok a Petőfi utcai körforgalomnál Nagykanizsán. Mint ismert: a 7-es számú főút és a Petőfi utca kereszteződésének körforgalmú csomóponttá alakítása tavaly júniusban kezdődött el. Mórocz József, a Magyar Közút Zrt. Zala megyei igazgatója elmondta: mivel a téli időszakban nem lehet mélyépítési feladatokat végezni, így a kivitelezés egy ideig szünetelt.

Naponta mintegy 8000 jármű veszi igénybe a csomópontot, ezért már tíz évvel ezelőtt is igény volt az átépítésére – hangsúlyozta Mórocz József. A megyei igazgatótól megtudtuk, hogy 2021. év végéig olyan szintre jutottak a beruházással, hogy a körforgalom már működni tud, de a munka még nincs teljeskörűen befejezve.

– Még el kell végezni a 7-es számú főúton a körforgalom előtt és a körforgalom után van egy-egy rövidebb szakasz, ahol új aszfaltréteg kerül beépítésre. Van egy-két olyan szakasz, ahol a kerékpárútnak az aszfaltburkolat építései vannak hátra. kisebb szegélyépítési feladatok, illetve az autóbuszöböl melletti fellépőszigeteknek az építése lesz még az idei év feladata, valamint a körforgalom középszigetének a növénytelepítése fog megtörténni – válaszolta telefonos megkeresésünkre Móricz József a Magyar Közút Zrt. Zala megyei igazgatója.

Mórocz József hozzátette, hogy határidő szerint május 13-ra kell végezni a munkálatokkal, de a kivitelező igyekszik ennél is korábban befejezni a területet. A közlekedők az aszfaltozási folyamatok idejére még kisebb forgalomkorlátozásra számíthatnak, de ezek jellemzően sokkal rövidebb időtartamot vesznek majd igénybe, mint az elmúlt évben.

K.V.



(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.