Vereség az Arénában

facebook megosztás

Debütált a Kanizsa Arénában a Vadmacskák együttese. A kanizsai kosaras lányok ellenfele a Pécs volt vasárnap délután. A premier során a vendégek hamar nagy előnyre tettek szert, és fölényes győzelmükkel érvényesítették a papírformát.

A kanizsai hölgyek az első negyedben még némileg tudták tartani a lépést az esélyesebb ellenféllel, ám a második etap végére a vendégek lényegében eldöntötték a mérkőzést. A második félidőben sem változott sokat a játék képe és végül a pécsiek 105-46 arányú győzelemmel távoztak Kanizsáról. Zsámár Krisztián, a Vadmacskák szakvezetője szerint a vendégcsapat jóval rutinosabb erőkből áll, ám így sincs akkora különbség a két gárda között, mint amekkora a pályán megmutatkozott.

Ez történik akkor, amikor a bajnokságban egy élcsapattal találkozunk, azt tudtuk, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei. A vendégcsapat a két légiós kivételével az a csapat, amelyik az NB/1-ben szerepelt, a 10 edzés és a két komolyabb bajnokságban való szereplés meglátszik ilyenkor, és én azt gondolom, hogy ma ki is jött. De azt is gondolom ennek ellenére, hogy azért mi többet kellett volna, hogy tegyünk, hogy ez a különbség mérséklődjön, mert azért a két csapat között 20-30 pont van - értékelte a látottakat a hazaiak trénere.

A kanizsaiak vezetőedzője szerint az is kiütközött a vasárnapi találkozón, hogy két olyan játékos van a csapatában, aki felveszi a versenyt a pécsiekkel. Egyikük Jurkó Noémi, ő 18 ponttal zárta az összecsapást.

– Elsősorban nagyon-nagy megtiszteltetésnek éreztem itt az új Arénában pályára lépni, hiszen a szülővárosomban épült egy ilyen gyönyörű modern csarnok. Jó érzés volt, hogy itt léphettünk pályára. Tudtuk, hogy ez egy nehéz mérkőzés lesz, hiszen a PINK kerete egy NB I-es csapat. Készültünk is belőlük rendesen, viszont a rutin győzött a mai mérkőzésen – mondta el a kanizsai csapat második legeredményesebb játékosa.

A keret nagy része nem pihenhet sokat, hiszen a csapat gerince a juniorbajnokságban lép pályára csütörtökön a DVTK ellen. A Vadmacskák az NB I. Piros csoportjában legközelebb február 20-án bizonyíthatnak a DEAC vendégeként.

 

 

 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.