Egy győzelem azért talán benne maradt

facebook megosztás

Budapesten az Ormai-csarnokban rendezték a női asztalitenisz Extraliga tavaszi első négy fordulóját, mely a bajnokság 12-15. körét foglalta magában. Az eredmények gyakorlatilag a papírforma szerint alakultak, hiszen csak a sereghajtó Békési Team ellen tudott pontot szerezni a Jakabfi Imre irányította Kanizsa Sörgyár SE csapata.

Kanizsa Sörgyár SE (10.) - Szekszárd AC (8.) 3:6 (8.)

Női Extraliga asztalitenisz-mérkőzés, 12. forduló. Budapest.

Kanizsai győztesek: Radmila Tominjak 2, Mátrai Alexandra 1.

- A Szekszárd volt a mérkőzés esélyese – mondta el Jakabfi Imre csapatvezető. - Ráadásul Vejnovic Ivana is hiányzott a kanizsai együttesből, őt Mátrai Alexandra próbálta pótolni. A Tominjak-Mátrai páros most játszott először, ennek ellenére szoros volt mind a három szett a Halász-Madacki páros ellen. (Madacki Mirella hosszú évekig a kanizsai csapatot erősítette) Egyéniben Tominjak biztosan nyerte mérkőzéseit Madacki és Keresztesi ellen, majd egy rendkívül szoros meccsen kapott ki a szintén szerb színekben játszó Halász Ellától. Mátrai legyőzte Keresztesit, majd viszonylag simán kikapott Halásztól. Madackival nagyon szoros mérkőzésen a legminimálisabb arányban – 3:2-re - kapott ki, Kovács Melániának Keresztesi ellen volt esélye, de csak szettgyőzelemig jutott.


A Jakabfi Imre vezette női asztalitenisz extraligás KSSE tagjai között Mártai Alexandrát, Kovács Melániát, valamint Radmila Tominjakot is köszönthették

Budapesti Erdért SE (1.) – Kanizsa Sörgyár SE (10.) 6:1

13. forduló. Budapest.

Kanizsai győztes: Tominjak 1.

- A bajnokságot veretlenül, pontveszteség nélkül vezető Erdért ellen a Tominjak, Újházi Csilla, Kovács összeállításban álltunk ki. Ősszel Vejnovic okozott kellemes meglepetést Madarász legyőzésével, most Tominjak győzte le Fejős Annát 0:2-ről fordítva. A Tominjak-Kovács páros is szépen helytállt a Madarász-Ambrus válogatott páros ellen. Összességében ennyi volt a mérkőzésben, a bajnokjelölt érvényesítette a papírformát.

Békési Team (12.) – Kanizsa Sörgyár SE (10.) 5:5

14. forduló. Budapest.

Kanizsai győztesek: Tominjak 3, Mátrai 2.

Ősszel döntetlent játszott a két ellenlábas, akkor a nem voltunk elégedettek az egy ponttal. Most tartalékosan bravúrnak számított a pontszerzés, ráadásul a végén nekünk állt a meccs. A párosban sajnos nagyon hiányzott Vejnovic. A Tominjak-Mátrai páros csak két szoros szettre volt képes. Egyéniben Tominjak fantasztikusan játszott , még szettet sem veszített. Különösen értékes az egyik legtehetségesebb magyar játékos, Balogh Kira elleni 3:0-s győzelem. Mátrai nehezen hozott két meccset, de Balogh ellen nem volt esélye. Kovács talán most játszott a legjobban, Ungureán Dorkával szemben végig vezetett, így a döntő szettben is, s már csak két pontra volt a győzelemtől, ahonnan fordított a békési asztaliteniszező.

Kanizsa Sörgyár SE (10.) – Ajkai Asztalitenisz SE (4.) 1:6

15. forduló. Budapest.

Kanizsai győztes: Tominjak 1. 

- A Tominjak, Újházi, Kovács összeállításban ennyi volt várható a csapattól. Tominjak most is remekül játszott, magabiztosan győzte le Hepkét és balszerencsésen kapott ki Peterman-Vargától 3:2-re. Kovács is jól ment, alaposan megszorongatta Czeglédit, valamint Újházi is jól helytállt. Összességében a csapat jól teljesített. A Szekszárd ellen is benne volt a meccsben a döntetlen, csak egy kis szerencse hiányzott. A Békéssel szembeni találkozó rosszul indult, aztán a végén a győzelem lehetősége is megvolt, de meg kellett elégednünk a döntetlennel. Az Erdért- és az Ajka-találkozókban nem volt több. „Radó”, tehát Radmila Tominjak mind a négy bajnokin kiválóan játszott, tíz meccséből hetet megnyert. Mátrai Alexandra a két mérkőzésen, melyeken pingpongozott, jól teljesített. Kovács Melánia talán most teljesített a legjobban, csak egy kis szerencse kellett volna győzelemhez. A beugró Újházi Csilla jól szállt két meccsen.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.