Kiállítással ünnepli a kerek évfordulót a Kanizsa Motocross Sportegyesület

facebook megosztás

Motorokból, fényképekből és régi győzelmi koszorúkból álló kiállítás nyílt a Kanizsa Motocross Sportegyesület hetvenedik születésnapja alkalmából a Kanizsa Centrumban. A tárlat bemutatja az egyesület kezdeti korszakát és elindulásának fontosabb mozzanatait.

Az egyesületet 1952 januárjában alapította Weisz Károly, akkoriban Nagykanizsa és Szepetnek között húzódott a motokrosszpálya. Bolla Ferenc, a klub jelenlegi elnöke elmondta, nem volt egyszerű feladat összeszedni a régi plakátokat, fényképeket és a pontos adatokat, hiszen már csak néhányan élnek az alapítók közül. A sisakok és az egykori győzelmi koszorúk a fiókok és a garázsok mélyéről kerültek elő.

Ebben nagyon fontos dolog, hogy a hetven év alatt annyi sportolót, magyar bajnokot és kiváló versenyzőt hozott az országnak ez a sportág, illetve Nagykanizsa sportága, hogy szinte megszámlálhatatlan. Itt említhetném Hakonai Józsefet, aki junior magyar bajnok volt, Weisz Ferencet, aki felnőtt bajnok volt többször is, úgy tudom, hogy négyszeres bajnok volt. Mátyás Ferencet, Rákhely Lászlót, Hegyi Józsefet, itt nagyon sok versenyző volt – nyilatkozta Bolla Ferenc, a Kanizsa Motocross Sportegyesület elnöke.

Fenyvesi Bálint sokat segített a bemutató létrehozatalában. A fényképeken a felmenői közül többen is szerepelnek, hiszen a családja már a kezdetektől az egyesületben tevékenykedik.

Én magát a motokrosszt nem űzöm, nem vagyok versenyző, viszont a családtagjaim, a felmenőim között több versenyző és szerelő is erősítette a kanizsai klubot. Én, amivel kötődöm a sporthoz az az, hogy a mai napig ebben dolgozom, szerelőként – mondta el Fenyvesi Bálint.

A kiállítás február közepéig, bárki számára megtekinthető.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.