A Magyar Vízilabda Szövetség elnökével egyeztetett Balogh László polgármester

facebook megosztás

Vári Attilával, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökével egyeztetett szombaton Balogh László polgármester. A találkozón szó volt a Modern Városok Program részeként beharangozott új uszodáról és a helyi vízipólósok jövőjéről.

Mint azt Balázs Lászlótól, a kanizsai vízilabdacsapat elnökétől megtudtuk, már régóta szerette volna, ha megvalósul ez a találkozó.

– Az elnök úr még nem járt itt Nagykanizsán, talán csak valamikor játékos korában, ha jól tudom. Én szerettem volna, hogy találkozzon a polgármester úrral, illetve, hogy segítsen abban, hogy ez az uszodaprojekt, ami régóta húzódik, minél hamarabb meglegyen. Ezt természetesen támogatja – nyilatkozta Balázs László, a Kanizsa Vízilabda Kft. ügyvezetője.

A projekt kapcsán Vári Attila megjegyezte: e beruházást nem csupán a kanizsai sportolók várják, hanem a szövetség is.

– Nagyon szeretnének már régóta a bajnokság első osztályába feljutni, és ez is egy fontos része a képzésünknek. A polgármester úrral arról egyeztettünk, hogy mindenféleképpen az uszoda megépülése milyen fontos szerepet tölt be itt a régióban, és mennyire fontos szerepet szán a Magyar Vízilabda Szövetség. Hiszen ide rengeteg nemzetközi mérkőzést lehet majd elhozni, illetve olyan képzést, ami az utánpótlás vagy a válogatott képzése miatt nagyon fontos lehet a jövőben – fogalmazott Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

A kanizsai együttes már négyszer vívhatott osztályozós párharcot az OB I-ért, de a feljutást nem sikerült kivívni. A csapat nem adja fel, a jelenleg is futó szezonban egyértelmű cél az első osztályba való felkerülés.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.