A kanizsai származású Horváth Cintia énekelt a Kanizsa Big Bandnél

facebook megosztás

Újra vendégség volt a Kanizsa Big Bandnél. Az együttes, a hagyományaihoz híven, ezúttal is a Honvéd Kaszinóban adott koncert. A meghívott fellépő Horváth Cintia, kanizsai származású jazzénekes volt.

A járvány előző hulláma alatt a Kanizsa Big Band programjai közül is jó néhány elmaradt. Az enyhítések után már többször közönség előtt is muzsikálhattak. A zenekar, Horváth Cintiával közösen, nem első alkalommal adott koncertet.

– Egy volt kanizsai, volt zeneiskolás növendék, Horváth Cintia a vendégünk. Az apropója pedig az, hogy Cinti elnyerte ebben az évben a Lakatos Ablakos Dezső előadóművészi ösztöndíjat. Ezt az ösztöndíjat 2005-ben alapították és hárman kapják meg. Ami még érdekesség, hogy a három díjazottból kettő nagykanizsai, az egyik ugye a Cintia és a másik pedig Varga Dani – mondta el Vámos Béla, a Kanizsa Big Band vezetője.

Cintia számára a nagykanizsai fellépés emblematikus, hiszen itt indult a karrierje, és ma már neves jazzművészekkel lép fel. Az ösztöndíjhoz egy kötelezettség is járt, azaz 10 koncert megtartása. Így jött létre a szombati produkció is.

– Azt mondanám, már van egy olyan rutinom vagy hogy is fogalmazzak, hogy olyan nagyobb izgalommal nem megyek fel a színpadra mondjuk a Budapest Jazz Klubban, mint ide, azt mondanám, otthonosabb a környezet – mesélte Horváth Cintia jazzénekes.

A Kanizsa Big Band egyébként már készül a karácsonyi koncertre, a zenészek abban bíznak, sikerül is megtartani.  

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.