Fúvósfesztivál volt a Karosi Korzón

facebook megosztás

Fúvós dallamoktól volt hangos egész Zalakaros. A szombati fesztiválon a kanizsai, a letenyei, a karosi és a szombathelyi fúvószenekar is szórakoztatta a közönséget.

Régi hagyományokra tekint vissza a fúvósfesztivál a fürdővárosban, amit a Zalakarosi Közösségi Ház és Könyvtár hívott újra életre.

– Ez a fesztivál nem jött volna létre, ha a Nemzeti Kulturális Alapnak a támogatását nem élveznénk, tehát ők támogatják ezt 400 ezer forinttal, ami egészen pontosan nem fedezi a költségeinket, de azt az önkormányzat vállalta és kiegészíti – mondta el Sinkovics Norbert, a Zalakarosi Közösségi Ház és Könyvtár intézményvezetője.

Most először léptek fel a szombathelyi fúvósok a Karosi Korzó nagyszínpadán, de a nagykanizsai kollégáikkal már játszottak együtt. Tóth Máté, a zenekar karmestere elárulta, félórás műsorral készültek, de egy ilyen fesztiválon mindig a közönségen van a hangsúly.

– Fúvósfesztiválon mindig az a lényeg, hogy a közönség jól érezze magát. Van egy repertoárunk, amit a nyáron meg az ősszel játszunk. Sok szüretre is járunk, úgyhogy ilyenkor könnyű zenét játszunk. Átiratokat főleg – mesélte Tóth Máté, a Szombathely Város Koncert Fúvószenekara karmestere.

A vasi zenészek előtt a Tatár Csaba által vezetett Nagykanizsai Fúvószenekar szórakoztatta a közönséget. Az együttes karnagya elmondta: a nyár közepén átadott Karos Korzó színpadán a fúvósokkal most először léptek fel, de korábban már kipróbálták az emelvényt.

– Aki megépítette ezt a szabadtéri színpadot, az nagyon okos ember volt akusztikailag. Igaz, hogy ebből vannak problémák este 10 után, hiszen az egész város ezt hallgatja, mert ragyogóan kidobja gyakorlatilag a színpadon lévő együtteseknek a hangzását, ennek mi örülünk. Magunkat is halljuk és a nézők is kellően megfelelő hangélményben részesülnek – fogalmazott Tatár Csaba, a Nagykanizsai Fúvószenekar karnagya.

A zenés műsorok mellett a korzó területén felállított standoknál kézműves termékek és zalai finomságok is várták a látogatókat.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.