Átadták a Szent Kozma – Szent Damján díjakat

facebook megosztás

Kiváló munkájukért elismerő díjban részesült Dr. Hámori Zsolt háziorvos és Dr. Nád Márta csecsemő- és gyermekgyógyász főorvos. A Magyar Orvosi Kamara Zala Megyei Területi Szervezete Elnöksége által alapított Szent Kozma - Szent Damján díjakat pénteken adták át a Szőlőskert Étteremben.

Minden évben egy alapellátásban és egy fekvőbeteg-ellátásban dolgozó orvosnak jár a kitüntetés, ahogy tavaly is elismerték a munkájukban kiváló orvosokat, de a korábbi pandémiás szabályok miatt csak most vehették át a jutalmakat. Kiss Ferenctől megtudtuk, hogy az orvoskollégáik javaslatai alapján nevezik meg a kiemelkedő teljesítményt nyújtó jelölteket és választják ki az aktuális év díjazottjait.

– Minden évben körülbelül két hónappal a díjazás előtt kiküldjük a javaslatot, hogy az orvoskollégák arra az évre tegyék meg a javaslataikat. Miután ezek beérkeznek, utána két bizottságon keresztül jutunk el a végső győztesnek a megnevezéséig – árulta el Kiss Ferenc, a MOK Zala Megyei Területi Szervezetének elnöke.

Az elnök hozzátette, a végső győztes mögött komoly életút áll és lehetőleg olyan személy, aki azt orvostársadalomban, illetve annak képviseletében működő orvosi kamarában is tevékenyen részt vesz. Ezek alapján a fekvőbeteg ellátás díjazottja Dr. Nád Márta csecsemő- és gyermekgyógyász főorvos lett, akiknek családja is sokat segített, hogy munkájában elérje a céljait.

A  fekvőbeteg ellátás díjazottja Nád Márta 

– Ilyenkor eszünkbe jut az, hogy kikenek köszönhetem. Akik segítettek a pályámra kerülni és a pályámon maradni, dolgozni, képezni magam, részt venni távoli továbbképzéseken, kongresszusokon, előadásokon. Még a napi munka és az ügyeletek mellett is volt plusz elfoglaltság. Ezt a családom nem csak tolerálta, hanem segítette is – mondta Nád Márta csecsemő- és gyermekgyógyász főorvos.

Az alapellátás kitüntetettjének Hámori Zsolt háziorvost választották, aki meglepetten vette át a neki járó díjat. Elmondta, hogy amíg jó egészségnek örvend továbbra is szívesen praktizál.

Az alapellátás kitüntetettje Hámori Zsolt

– Dolgozom most is a Jókai utcában. Én vagyok a körzeti orvos, meg a hajléktalan szállón is. Ott egy új körzet működik. Míg egészségem engedi, vagy úgy érzi az önkormányzat, hogy szüksége van rám, addig szívesen dolgozom – nyilatkozta Hámori Zsolt háziorvos.

A Szent Kozma - Szent Damján díj átadóján Balogh László polgármester is elismerő szavakkal méltatta a díjazottakat.

H.R.

(Borítókép és fotó: Kanizsa TV)

 

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.