Túl a fenyvesi edzőtáborukon

facebook megosztás

Az IKU (International Karate Union) magyarországi szervezete immár harmadik éve rendezi meg nyári táborát Balatonfenyvesen. A szűkre szabott szervezési idő ellenére  szép létszám gyűlt össze a nagykanizsai Feszt Norbert (7. dan) irányításával.

A karate táborban a rendező KIME Shotokan Karate Egyesület, a békéscsabai JALTE Goshinkai karate-do (Gregor László 8. dan), a zalaegerszegi Seigi-Do Karate Egyesület (Takács Krisztián 5. dan) , a németországi Yama Karate Do (Christian Puch 4. dan), a Rákosmenti KSE (Szircsák Szabolcs 3. dan), a romániai, szatmárnémeti Okinawa Dojo (Nyesti Csaba 5. dan)  és a budapesti Otaka Karate Club (Farkas Norbert 4. dan) tagjai vettek részt.


Idén is remekül sikerült a karatékák balatonfenyvesi edzőtábora, melynek idejére ezúttal is több országból érkeztek

A romániai és németországi karatékák jelenléte nemzetközivé avatta a tábort, ráadásul ők évek óta visszajáró vendégek. Az irányzatokat nézve a shotokan karate, a Goju-Ryu, a Goshinkai karate, a Sendo-Ryu karate, a Shito-Ryu, ju-jitsu, kick-box irányzathoz tartozók is edzettek, a magyar IKU szövetség ugyanis nyílt szövetség, amely irányzattól függetlenül fogadja a tagokat. Ennek megfelelően a tábor egy kimondottan „dolgos” felmérő volt, hiszen a napi két edzés mellett számos munka várt a résztvevőkre.

Megtartották a magyarországi szervezet közgyűlését, elfogadták a beszámolókat. Pontosították az eseménynaptárt is. A tervek szerint október 10-én tartják a szövetség első országos bajnokságát, amely egyben válogató verseny is lesz az október 27-31. között Romániában, Nagyváradon megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra.

Az országos bajnokságra való felkészülést szolgálta az a bírói tanfolyam is, amelyet a bírói bizottság, Nyesti Csaba elnök, Feszt Norbert és Gregor László közreműködésével tartottak.

A tábor szakmai részében minden klubvezető mester tartott edzést és zömében formagyakorlatokat vettek át a résztvevők, de szerepeltek küzdelmi edzések, önvédelmi oktatás, illetve formagyakorlat értelmezés (bunkai) is. Érdekes volt megismerkedni a különböző irányzatok jellegzetességével.
Övvizsgákra is sor került a szövetség dan kollégiuma előtt és többek között két mester is sikeresen vette az akadályokat: Nyesti Csaba és Takács Krisztián sikeres vizsgát tettek 5. dan fokozatra.

Feszt Norbert, a Magyarországi IKU Karate Szövetség elnöke elégedetten konstatálhatta a tábor tapasztalatait.

- Mi volt a fő célkitűzés?
- A csapatépítés, új sportbarátságok megszerzése, a szövetségi építkezés, benne az edzéstartás, valamint a sikeres bíróképzés volt a legfontosabb kérdéskör – foglalta össze az elöljáró. – A közgyűlésünkön fontos döntések születtek, bírói bizottságot alakítottunk ki, s vezetője az a Nyesti Csaba lett, aki három nemzetközi szövetégnek – IKU, IMAF Europa, JKS – is a nemzetközi bírója. A tábor végén sorra került övvizsgáink is jól sikerültek.

- Egy ilyen közös munka után mi lehet a következő fontos mérföldkő?

- A legfontosabb a szeptemberi újraindítás, tagtoborzás és bízom abban, hogy ezt nem borítja a járványhelyzet. Reményeink szerint újabb klubok csatlakozhatnak hozzánk. A másik a szövetség első, zárt országos bajnokságának sikeressége. Nemzetközi vonalon is bővítenénk a lehetőségeket, mivel meghívásunk van a németországi Stahnsdorfba, egy edzőtáborba, jövő év májusára, idén ősszel pedig Szatmárnémetibe várnak minket egy hasonló összejövetelre. Továbbra is ápoljuk a jó szerbiai kapcsolatokat is és a sportág keretein belül igyekszünk új irányokba is kitekinteni.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.