A tanulás fázisa

facebook megosztás

A Dunántúli Vízilabda Bajnokság Gyermek III. korcsoportos bajnokság felsőházába kvalifikálta magát a Kanizsa VSE és annak nyitófordulóját Tatabányán vívhatta.

Blamax Kaposvári VK (3.) – Kanizsa VSE (5.) 8-4 (1-1, 1-2, 3-1, 3-0)

KVSE: Bende Á. (kapus), Mátyás N., Sneff Cs. 1, Zámbó M. 2, Veit M., Kutfej M., Németh Zs., N. Horváth Zs., Bakon Á., Marton B. 1, Pávlicz G., Dömötör B., Szabó S. Edző: Molnár Damján.

- A januárban kivívott felsőház első fordulójára Tatabányára látogattunk – kezdte a kanizsaiak edzője, Molnár Damján. Az első ellenfél a kaposvári volt, akikkel hazai környezetben, még a play-off keretein belül gólgazdag 12-12-es döntetlent vívtunk. Foghíjas kerettel álltunk ki a jól ismert csapat ellen és az első két negyed rendkívül szoros és kemény játéka után nálunk volt az előny. Jól vittük fel a labdát, jól védekeztünk, és a kapusteljesítmény is rendben volt. A fordulás után mintha egy falba ütköztünk volna. Egyik rossz döntést hoztuk a másik után és lavinaszerűen omlott össze az, amit az első félidei játékunkkal felépítettünk. Rengeteg labdát elvesztettünk az ellenfél térfelén. Támadásaink gyengék voltak, ami a kapura tartó lövéseink számában is megmutatkozott. Egy kemény mérkőzést veszítettünk el, ahol a vártnál gyengébben játszottunk és jobb teljesítményre lehettünk volna képesek.

PSN Zrt. I (1.) – KVSE (5.) 15-2 (4-0, 3-2, 5-0, 3-0)

KVSE: Bende Á. (kapus), Mátyás N., Sneff Cs., Zámbó M., Veit M. 2, Kutfej M., Németh Zs., N. Horváth Zs., Bakon Á., Marton B., Pávlicz G., Dömötör B., Szabó S. Edző: Molnár Damján.

- A bajnokság talán legerősebb csapatával szemben ugrottunk vízbe, ahol szinte az egész kezdőcsapat a korosztályos tehetséggondozóba tartozik – folytatta a dél-zalaiak trénere. - Célunk a taktikák gyakorlása és a tisztes helytállás volt. Az ellenfél már az első negyedben jelezte, hogy korosztályában igen magas szintet képvisel, szinte alig hagytak a minket a kapujukhoz közel menni. Egy-két jó egyéni megmozdulástól eltekintve, kicsit kedvtelenül és érdektelenül játszottuk le a négy negyedet. A nagy gólkülönbség ellenére sikerült pár emberelőnyös szituációban betartani a taktikai utasításokat, amire a további mérkőzéseken építkezni tudunk. A pécsi csapat megérdemelten szerezte meg a három pontot, növendékeink pedig megtapasztalhattak egy erős csapat elleni játékot.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.