Beérett a kanizsai narancs

facebook megosztás

Beérett a kanizsai narancs Sáncban. Ahogyan arról áprilisban, a fa virágzásakor már beszámoltunk, immár 25 éve terem ez a déligyümölcs a Kubú családnál. A jaffa fajtájú fáról idén is több tíz kilogramm termést szüretelnek hamarosan. Az elmúlt évek alatt ugyanis kitapasztalták, hogy néhány napot utóérlelni kell a gyümölcsöt, ekkor jobban kiérződik a narancs valódi íze. Frissen facsart narancslé, kandírozott gyümölcs és talán még likőr is készül az idei termésből.



Immár 25 éve terem narancs a Kubú családnál

– Igazából permeteznem kellett a levéltetű, illetve a gyapjastetű miatt. Utóbbi még látszik rajta, de nyár vége után már nem szabad permetezni, mert a gyümölcsben bent marad a vegyszer, így azt elhagytam, de ez nem befolyásolja a narancs ízét. Szépen beértek a termések, igaz, a virágzáshoz képest jóval kevesebb narancsot hagy meg a fa, de a gyümölcsritkulás minden fánál természetes – mondta el kérdésünkre Kubú Róbert kertész.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.