A finisben is odatették magukat az ifi vízilabdázók

facebook megosztás

A finisben is odatették magukat az ifi vízilabdázók. A DVL ifjúsági bajnokságban kis híján veretlenül szereplő KVSE az utolsó találkozókon sem bízta el magát, és fordulatos mérkőzésen legyőzte előbb az Ajkát, majd a Dunaújvárost. A kanizsaiak így toronymagasan megnyerték a sorozatot, amelynek gólkirálya a csapatot erősítő Vlaszák Flórián lett.

Keményen próbálkoztak a kéksapkás kanizsaiak a dunaújvárosiak ellen, de mintha elpártolt volna tőlük a szerencse a bajnokság utolsó meccsén: a DFVE-TOPO a harmadik negyedre már három góllal elhúzott. Simonka Ferenc tanítványainak – ahogy pár órával korábban az Ajka ellen – ismét sikerült túllendülniük a krízisen, és rövid idő alatt egyenlítettek. Végül 6-4-re megnyerték a meccset, és egyúttal a DVL ifjúsági bajnokságot is.


Simonka Ferenc büszke a fiúk teljesítményére

– Mindkét mérkőzést nagyon nehezen kezdtük, a srácok annak a tudatában szálltak vízbe, hogy már bajnokok vagyunk, úgyhogy mindkét csapat ellépett. Az első meccsen 5-1-re, és a másodikon is volt 3-0 az ellenfélnek, de aztán a végére sikerült bedarálnunk őket, és hoztuk a kötelező győzelmet – mondta Simonka Ferenc edző, a KVSE utánpótlás-vezetője.

A kanizsaiak toronymagasan, 51 ponttal szerezték meg a bajnoki címet. A szezonban végig keményen küzdöttek, sok élménnyel gazdagodtak, de a legemlékezetesebb többek számára a finálé volt.

– A mai Ajka elleni mérkőzést szerettem a legjobban, amikor 5-1-ről tudtunk felállni, és én is jól játszottam, az külön jó érzés volt. Meg hát itthon, a szurkolótábor előtt játszani fenomenális – mesélte Kovács Ábel.


A KVSE nem csak a bajnoki címet szerezte meg: a csapat játékosa, Vlaszák Flórián (a dobogón) lett a gólkirály

A torna gólkirálya 68 találattal a bajnokcsapat tagja, Vlaszák Flórián lett.

– Számoltuk meccs előtt, ha lövök gólokat, akkor én leszek a gólkirály. Nyilván ez a csapat érdeme is, mindenki segített nekem ebben. Most, hogy megnyertük a bajnokságot, ez a hab a tortán. Örülök, és örül a csapat is – árulta el Flórián.

A bajnokság harmadik helyét az Ajka érdemelte ki, a másodikat a Balaton Vízilabda Klub. A győztes KVSE ifistái most megkezdik jól megérdemelt pihenésüket, de az edzésről a nyáron sem mondanak le.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.