Ismét országos döntőben bizonyított egy kanizsai koktél
Ismét egy országos verseny döntőjében szerepelt az egyik nagykanizsai koktélbár itala. A gin-alapú nedű receptjét Horváth Gergely Ádám dolgozta ki a megmérettetésre.
A télen hirdette meg az egyik legnagyobb hazai pálinkaház a koktélversenyét, amelyben a versengő italok alapját az ő ginjeik szolgáltatták. A megmérettetésre 58 italt neveztek be, ebből került ki a legjobb 10, köztük a kanizsai kompozíció. A március végi fináléban összesen két vidéki nedű szerepelt, köztük Horváth Gergely Ádámé. A nagykanizsai bár üzletvezetője korábban munkatársaival és egyedül is tette már próbára valamelyik italát, így örömmel vett részt a megmérettetésen. A versenyen a zsűri az ízvilág mellett pontozta a koktél megjelenését, az elkészítés kreativitását, valamint még egy írásbeli tesztet is ki kellett töltenie a résztvevőknek. A házi alapanyagokból készített ital a „Waiting for summer” nevet kapta.
- Próbáltam egy olyan italt összerakni, amely a nyári, tavaszias ízeket hordozza inkább magában. Egy frissítő, gyümölcsös italt készítettem, a málnának a gerincét tovább egészítettem egy zöldalma-shrubbal, illetve felhúztuk egy cherry-szódával. A tetejére pedig egy lime-os mentahabot készítettünk – árulta el Horváth Gergely Ádám, az Adam's Kávézó, Étel-, és Koktélbár üzletvezetője.
K.T.
(Képek: Kanizsa Médiaház)