Ismét országos döntőben bizonyított egy kanizsai koktél

facebook megosztás

Ismét egy országos verseny döntőjében szerepelt az egyik nagykanizsai koktélbár itala. A gin-alapú nedű receptjét Horváth Gergely Ádám dolgozta ki a megmérettetésre. 

A télen hirdette meg az egyik legnagyobb hazai pálinkaház a koktélversenyét, amelyben a versengő italok alapját az ő ginjeik szolgáltatták. A megmérettetésre 58 italt neveztek be, ebből került ki a legjobb 10, köztük a kanizsai kompozíció. A március végi fináléban összesen két vidéki nedű szerepelt, köztük Horváth Gergely Ádámé. A nagykanizsai bár üzletvezetője korábban munkatársaival és egyedül is tette már próbára valamelyik italát, így örömmel vett részt a megmérettetésen. A versenyen a zsűri az ízvilág mellett pontozta a koktél megjelenését, az elkészítés kreativitását, valamint még egy írásbeli tesztet is ki kellett töltenie a résztvevőknek. A házi alapanyagokból készített ital a „Waiting for summer” nevet kapta. 

- Próbáltam egy olyan italt összerakni, amely a nyári, tavaszias ízeket hordozza inkább magában. Egy frissítő, gyümölcsös italt készítettem, a málnának a gerincét tovább egészítettem egy zöldalma-shrubbal, illetve felhúztuk egy cherry-szódával. A tetejére pedig egy lime-os mentahabot készítettünk – árulta el Horváth Gergely Ádám, az Adam's Kávézó, Étel-, és Koktélbár üzletvezetője. 

K.T.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.