Kerek évfordulót ünnepel az ikonikus kanizsai fagyizó
Ismét kinyitott Kanizsa egyik leghosszabb ideje működő cukrászdája, a Puncs Fagyizó. Horváth Ferenc tulajdonos szerint az időjárás nem volt a legkedvezőbb, ám így is sokan vásároltak fagylaltot az elmúlt napokban.
1985-ben alapította a fagylaltozóját Horváth „Mákos” Ferenc, amely az elmúlt évtizedekben a város egyik legnépszerűbb vendéglátóhelye lett. Hagyománynak számít, hogy a Puncs március 14-én nyitja meg kapuit és az ősz közepéig szolgál különböző frissítőkkel a vendégeknek. A tulajdonos kiemelte, elégedett az első két nap forgalmával, ám a fagylaltszezon igazi beindulását a jó idő megjelenésével várja.
- Nálunk általában a tavasz és az ősz mindig erősebb. Nyáron nagyon sok vendégem elmegy nyaralni, de jövő hétre már meleget mond. Utána lesznek mínuszok, de szerintem a jövő héten már sokan lesznek – mondta el Horváth „Mákos” Ferenc, a Puncs Fagyizó tulajdonosa.
Forgatásunk idején is tucatnyian álltak sorba néhány gombóc fagyiért. Horváth Ferenc elmondta, a vendégkör évről évre bővül, ám sokan évtizedek óta visszajáró vendégnek számítanak.
- Most voltam 40 éves, szerintem több mint 30 éve idejárok. Szüleim ismerik a Feri bácsit, úgyhogy gyerekkorom óta idejárunk – árulta el Molnár Gábor.
A kínálatban népszerűnek számítanak a hagyományos ízesítések, mint a csokoládé, vanília és a puncs, de az új ízekre, például a dubai csokira vagy a tökmagosra is van kereslet.
- Most nem tudom, hogy az idén mi lesz az újdonság, de tegnap a „Rossi kedvencét” kóstoltuk, ami úgy tudom, hogy már három éve van, de egyébként a kedvencünk a sós karamella, úgyhogy az szerintem mindent visz – tudtuk meg Sáfrány Lillától.
Az üzlettulajdonos hozzátette, átlagban naponta a rosszabb időben is mintegy egy mázsa fagylaltot ad el, a kedvező időjárás mellett ez a mennyiség pedig a duplája is lehet.
K.T.
(Képek: Kanizsa Médiaház)