Gyulladáscsökkentés természetesen: a bíbor kasvirág csodás hatása

facebook megosztás

Kiváló fájdalomcsillapító, immunerősítő, és még a szorongást is csökkenti.

A bíbor kasvirág (echinacea) nagyon sok egészségügyi előnnyel rendelkezik. Jelentős szerepe van például az immunrendszer erősítésében, ugyanis olyan növényi vegyületeket tartalmaz, amelyek az immunfunkciókra vannak pozitív hatással.

Rendszeres fogyasztása 50 százalékkal csökkenti a megfázás és az influenza kialakulásának esélyét. Ha pedig elkaptuk az influenzát, ez a gyógynövény sokat segít a tünetek csökkentésében: hatékonyan csillapítja a köhögést, és a betegség lefolyása is sokkal rövidebb lesz, nem kell súlyosabb tünetekkel számolnunk.

A bíbor kasvirág gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, ami felső légúti problémák esetén is nagyon hasznos lehet. Sokat segít továbbá azoknak is, akik rendszeresen küzdenek hörghuruttal, valamint asztma okozta köhögésnél is nagy hasznát vehetjük.

A bíbor kasvirág visszatérő fertőzések esetén is segít, nagyon hasznos lehet például gombás fertőzéseknél. Mivel segít az immunrendszer erősítésében, rendszeres fogyasztásával elkerülhetjük ezeket a betegségeket, hiszen gyakran a legyengült immunrendszer az oka a gombák, a baktériumok és a vírusok okozta fertőzéseknek.

A bíbor kasvirág a fájdalmat is csillapítja; ezt a hatását belsőleg fogyasztva és külsőleg alkalmazva is megtapasztalhatjuk.

A bíbor kasvirág nemcsak a gyulladást csökkenti, hanem az irritációkat is csillapítja, például nagyon hatékony a bőrgyulladás csillapításában. Vizes kivonata segíthet napégés esetén is.

A bíbor kasvirág tele van antioxidánsokkal, amelyek csökkentik a szervezetben kialakult gyulladást, és elpusztítják azokat a szabad gyököket, amelyek számos egészségügyi problémát okozhatnak. A bíborkasvirág-tea rendszeres fogyasztása segíthet lassítani a szabad gyökök károsító hatásait, továbbá olyan összetevőket is tartalmaz, amelyek oldják a szorongást.

Amennyiben allergiás reakciót tapasztalunk, hagyjuk abba az alkalmazását; nagy mennyiségben történő fogyasztása pedig gyomorfájdalmat idézhet elő.

agroinform.hu

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.