Új vezetés, lesz Kanizsa-Karos-Keszthely tengely?

facebook megosztás

Az eddigieknél szorosabb együttműködésben bíznak a megye új polgármesterei. Mint ismert, Zalakaroson Czirákiné Pakulár Judit leváltotta a 2010 óta regnáló kormánypárti jelöltet, Novák Ferencet. Keszthelyen a korábbi fideszes országgyűlési képviselőt, Manninger Jenőt győzte le a független Tóth Gergely, míg Nagykanizsán 18 év után nem a Fidesz adja a polgármestert. Mind a három városvezető kiemelte: az oldalakban történő gondolkodásnak véget kell vetni.

24 vokssal kapott többet Czirákiné Pakulár Judit, mint Novák Ferenc. A fürdőváros új polgármestere elmondta: ő Zalakaros színeiben indult, így kötelessége, hogy minden környező várossal tárgyaljon, a testület politikai hovatartozásától függetlenül. Így Czirákiné Zalaegerszegen Balaicz Zoltánnal is egyeztetett a jövőt érintő tervekről.  

– Úgy gondolom, emberekkel kell együtt dolgoznunk. S én tartom magam ahhoz, hogy nem pártpolitizálok, hanem Zalakarosért kívánok dolgozni, hiszen Zalakaros színeiben vagyok polgármestere. Mindenkivel együtt dolgozom, s mindenkinek keresem a támogatását, információját, segítéségét, aki hozzá tud járulni, hogy én sikeres polgármester lehessek, s tudjak dolgozni a településemért. Mindenkivel együtt szeretnék dolgozni. Nyilván van olyan, akivel egyszerűbb és könnyebb. Én most úgy érzem, hogy az említett – Nagykanizsa, Keszthely – településekkel, polgármesterekkel nagyon jó viszonyt sikerült kialakítani ebben a pár hétben, s tényleg egy előremutató együttműködés alapul – mondta el Czirákiné Pakulár Judit, Zalakaros polgármestere. 

NK

Nagykanizsán Horváth Jácint, az ÉVE jelöltje 1101 szavazattal többet kapott, mint a 2019 októberétől regnáló kormánypárti Balogh László. A városvezető a téma kapcsán kiemelte: Zalakarossal napi érintettsége van a kanizsaiaknak, Keszthely a turizmusa kapcsán lehet fontos, Zalaegerszeggel pedig elengedhetetlen a jó kapcsolat. De szerinte más irányba, így Letenye, Pacsa és Zalaszentgrót felé is nyitni kell. 

– Rajtunk nincs semmilyen politikai nyomás, hogy ezzel nem vagy azzal nem beszélhetünk. Rajtunk semmiféle nyomás nincs. De lehet, hogy a másik oldalon van valaki, nem gondolnám ezt Zalaegerszeg esetében, de kisebb város esetében lehetett volna eddig erre példa. Nem tudok erről, mert eddig nem én voltam Nagykanizsa polgármestere, így nem tudtam azt, hogy milyen konkrét, napi kapcsolatunk van ezekkel a városokkal, hiszen erről keveset hallottunk. De ami tőlem telik, azt meg fogom tenni. Az persze lehet, hogy egy picit segít, hogy egy hullámhosszon vagyunk, Keszthely, Hévíz vagy Zalakaros vezetőivel – fogalmazott Horváth Jácint, Nagykanizsa polgármestere. 

A júniusi választás egyik legmeglepőbb győzelmét aratta a független Tóth Gergely Keszthelyen. A VÁRTAK Egyesület jelöltje ráadásul a közgyűlési többséget is megszerezte a Fidesszel szemben. Az új polgármester leszögezte: olyan sérülései voltak a helyieknek, amik után azt mondták: elég volt. Ugyanakkor ő arra törekszik, hogy minden pártalapú széthúzást megszüntessen a balatoni városban. 

– Ami a kastéllyal majdnem megtörtént, ami a kórházzal lehet, hogy meg fog történni, ezek nem erősítették a vezetésben a bizalmat. S itt nem a helyi vezetést emelném ki, hiszen 18 éve volt uralmon a Fidesz a városban, országosan meg 14. S Hévízen is Fidesz-uralom volt. De a térség nem tudott fejlődni, sőt, inkább visszafejlődött, az ő oldalukról szerencsés konstellációba. De amit én üzentem a keszthelyieknek, azt szeretném is hangsúlyozni, hogy ezeket az oldalakat elfelejtjük – árulta el Tóth Gergely, Keszthely polgármestere. 

Úgy tűnik azonban, hogy néhányaknak nem megy olyan könnyen Keszthelyen az új vezetés elfogadása, hiszen nemrégiben Tóth Gergely utcán parkoló autójának hátsó szélvédőjét betörték, egyik gumiját leeresztették, az udvarában álló kocsijának a kerekébe pedig egy facsavart tettek. 

M-B.GY. 

(Kép: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.