Mese a patakról – ősbemutató a könyvtárban a zene világnapján

facebook megosztás

Koncertekkel ünnepelték a zene világnapját kedden a Halis István Városi Könyvtárban. Az eseményen a zeneiskola növendékeinek műsora és Farkas Tibor előadása mellett Krasznai Bertalan, a bibliotéka munkatársa mutatta be Mese a patakról című darabjának négy tételét.

Hosszú hagyománya van a zenevilágnapi ünnepségnek a városi bibliotékában, azonban, ahogy Krasznai Bertalan fogalmazott, idén szerettek volna egy nagyobb rendezvényt tartani ezen a napon. A könyvtáros kiemelte, olvasóikon túl minden érdeklődőt örömmel látnak az ilyen alkalmakon.

halis

A keddi esemény a zeneiskola növendékeinek előadásával kezdődött. A koncerten a Csicsergők kórusának dalai mellett fúvós kamarazene és jazzdallamok is felcsendültek, de a délután során még számos program szórakoztatta a könyvtár látogatóit.

– Szóba jött, hogy a zeneiskola is szervez, meg nekem is van egy művem, amit esetleg bemutatnának. Így jött ki, hogy három koncert lesz még a mai napon, a zeneiskolások, én és Farkas Tibor, utána lesz ez az ősbemutató, amin az én Mese a patakról című darabomból négy tételt mutatnak be – mondta el Krasznai Bertalan, a Halis István Városi Könyvtár zenei könyvtárosa.

T.CS.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.