Már 3 pont az előny - Élen a Kanizsa, fontos lesz a Fradi II. elleni bajnoki

facebook megosztás

Nyert és növelte előnyét a tabella élén az FC Nagykanizsa. Gabala Krisztián együttese az újonc Főnix FC-nél vendégszerepelt vasárnap délután. A találkozón 3-0-ra bizonyultak jobbnak az esélyesebb dél-zalaiak. A forduló jól alakult Lőrincz Bencééknek, hiszen a közvetlen riválisok mind pontot veszítettek, amit győzelmének köszönhetően ki is használt a piros-kék gárda. 

Az előzetes várakozásoknak megfelelően kezdődött a mérkőzés, hiszen a Kanizsa rögtön a 3. percben helyzetbe is került, ám ekkor Csörgő a kapufát találta el. Úgy tűnt, az előző fordulóban a Kaposvárt alaposan meglepő hazaiak ellen szeretné minél előbb dűlőre vinni az érdemi kérdéseket a Kanizsa, ez a 11. percben góllá is érett. 

A vendég találat meg is adta a mérkőzés alaphangulatát: a Kanizsa volt fölényben sok beívelés, bedobás jött, a Főnix pedig csak a védekezésre koncentrált, nem ritkán 6 védővel. A vezetésnek ugyan örülhettek a vendég drukkerek, de sokáig helyzet nélkül zajlott a találkozó, jelentős kanizsai labdabirtoklási fölény mellett. Aztán a második félidő közepén kezdett feljebb lépni a Fejér vármegyei csapat, Grubernek volt egy lövése is, ami azonban nem dolgoztatta meg Mészáros kapust. 

Ahogy kinyílt a Főnix, úgy lett egyre nagyobb tere a Kanizsának, amit a vendégek becserélt játékosai ki is használtak. Előbb János Norbert adott gólpasszt Gránicz Patriknak. A gólszerző nehéz időszakon van túl, hiszen még Iváncsán szenvedett arccsontsèrülèst, amiből ezen a bajnokin tért vissza. 

3 perccel később majdnem fordult a kocka, akkor ugyanis Gránicz passzolt vissza a jó ütemben érkező Jánoshoz, a székely támadó azonban ekkor még a kapufát találta telibe.

Aztán az utolsó másodpercekben már meghozta az újabb kanizsai gólt a Gránicz-János összhang. 

A 3-0-ra elveszített mérkőzést nem élte meg tragédiaként a Főnix stábja, mint azt Pavlik József elmondta, ők megyeis csapattal és sok fiatallal vágtak neki a harmadosztálynak, így tanulják még az NB III-as színvonalat. 

– A második félidő derekán úgy gondoltuk, hogy mindegy, hogy 1-0 vagy 3-0 a végeredmény. Így két védőt lecseréltünk és két támadó szellemű futballistával próbálkoztunk. Teljesen azt kaptuk, amit vártunk. Bár titkon reménykedtünk az egyenlítő gólban, mondjuk egy szögletből vagy egy szabadrúgásból összejöhet. A mai nap ez volt, ilyen volt, ez van. Megyünk tovább, egyetlen egy dologra kell koncentrálnunk, hogy a végén bennmaradjunk –  mondta el Pavlik József, a Főnix FC vezetőedzője. 

Gabala Krisztián elégedett volt az övéivel. Kiemelte, hogy végig uralták a meccset és a cserék is ismét fontos pillanatban tudtak hozzátenni a mérkőzéshez. 

– Az a minőségi futball, ami mondjuk a Norbiban és a Patrikban megvan, az pillanatok alatt kidomborodott. Külön örülök a Patriknak, a sérüléséből jött vissza, az arccsonttörése után most játszott először, türelemre intettem. Sajnáltam, hogy ez az időszak bejött neki, mert már kezdett a csapatban jól teljesíteni. De talán most már egyre több játéklehetőséget tudunk neki adni – tufdtuk meg Gabala Krisztiántól, az FC Nagykanizsa vezetőedzőjétől. 

A forduló többi mérkőzése kanizsai szemszögből jól alakult, hiszen a Fradi II. 2-2-re végzett a Kaposvárral, míg a másik rangadón, a PMFC 1-1-et játszott az Iváncsával. Így az FC Nagykanizsa vezeti a tabellát, immár 3 pontos előnnyel a fővárosi zöld-fehérek előtt. Ez a különbség pedig a hétvégén könnyen változhat, hiszen vasárnap az FC Nagykanizsa az FTC II.-t fogadja az Olajbányász-stadionban.  

fotó

 

A csoport egyik legkiismerhetetlenebb együttese ellen szerepelt ma az FC Nagykanizsa, hiszen az újonc Főnix hazai pályán már legyőzte a PMFC-t, egy hete pedig szabályosan kiütötte a Rákóczit a cukorgyári gödörben, igaz 7 nappal előtte otthon kaptak egy ötöst kiesési rangadón a PEAC-tól. 

Mai kezdőnk a következő volt: 

Mészáros D., - Kovalovszki M., Vékony V, Szanyi K.- Ekker M., Godzsajev T.,  Terbe B.,  László D., - Vukk Zs.,  Csörgő R., Szabó B. 

Fehérváron debütált tehát kanizsai mezben, a vèdelem tengelyèben, Vèkony Viktor, a csapat legújabb érkezője. A futballtaktikákra fogékony szurkolók ebből rögtön ki is szúrhatták, hogy formációt váltott a Kanizsa, hiszen 3 belső védővel szerepelt a Főnix Parkban. Szoboszlai Dominik nevelőklubja a védekezésre helyezte a hangsúlyt, nem ritkán 6 játékos alkotta a védelmi láncot, s ez gyakorlatilag a teljes meccsre igaz állítás. A meccs egy Csörgő-helyzettel kezdődött, ami kimaradt, nem úgy a màsodik esèly, akkor Szabó Balázs vette be a hazaiak kapuját. A 11. percben esett gól meg is adta a mérkőzés alaphangulatát: a Kanizsa járatta a labdát, sok beívelés, bedobás jött, a Főnix pedig csak a védekezésre koncentrált.  A szép, napsütéses találkozón egyértelmű volt a dél-zalaiak fölénye, de ez helyzetekben sokáig nem mutatkozott meg. A 70. perc körül próbált kijönni a sündisznóállásból a hazai gárda, amit aztán meg is büntetett a Kanizsa. A piros-kékeknek ismét sokat jelentett, hogy hosszú a keret, hiszen két csere tette fel az i-re a pontot. Előbb János Norbert adott gólpasszt Gránicz Patriknak. Gránicz rendkívül nehèz időszakon van túl, a támadó arccsontsèrülèsből van visszatérőben, s rögtön góllal tette mindezt. A hosszabbítás vègèn pedig János Norbi is beköszönt, megszerezve hetedik gólját a szezonban, valamint azt a jó szokását is tartotta, hogy ha ő csereként beáll, akkor valami történik a pályán. 

S ha már pálya: a forduló többi mérkőzése mondhatni a lehető legjobban alakult, hiszen ahogy borítóképünkön Gabala Krisztián is mutatja, megindult előre a csapat előnye. A délelőtti találkozón ugyanis a Fradi II. 2-2-re végzett a Kaposvárral, míg a másik rangadón a PMFC 1-1-et játszott az Iváncsával. Így az FC Nagykanizsa vezetése a kis Fradival szemben 3 pontra nőtt, az Iváncsával szemben is ennyi a különbség, míg a Rákóczi 5-el, a PMFC 8-al van lemaradva.  Egy hét múlva pedig FC Nagykanizsa - FTC II. bajnokit rendeznek a Bányászon. 

M-B. Gy.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.