Jól szerepeltek a zalaiak az Atlétikai Bajnokságon

facebook megosztás

Százharminchét versenyző cserélte október 17-én sportruhára az egyenruháját és futócipőre a bakancsát, hogy rajthoz álljon a Debrecenben megrendezett BM OKF Országos Atlétikai Bajnokságon. Idén tizenkét csapat mérte össze erejét a viadalon, amely igazi futóidőben zajlott.


Pintér Antal Tamás tűzoltó ezredes, a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója az eseményt megnyitó szavaival hatásosan motiválta a résztvevőket, hiszen ő maga is eredményes atlétikai múlttal büszkélkedhet.

A debreceni atlétikapályán a női és férfi versenyzők hat számban mérték össze erejüket: 100, 400 és 1500 méteres síkfutásban, távolugrásban, súlylökésben és gránáthajításban. A legizgalmasabb versenyt a két váltó hozta: a férfiak 4x400, míg a nők 4x200 métert futottak.

Zala vármegyét a megmérettetésen Szabó István tűzoltó alezredes és Szabados Gergely tűzoltó őrnagy képviselte, és szép eredményekkel térhettek haza. Szabó István az 1500 méteres futás 35-45 év közötti korcsoportjában a második helyen végzett, ugyanezen a távon Szabados Gergely az ötödik helyen ért célba. Szabó István a gránáthajításban is képviseltette magát, ahol nyolcadik lett. 

katasztrofavedelem.hu

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.