Gábriel Salerosa festményei a HSMK-ban

facebook megosztás

A Vándorecset képei című festménykiállítást mutatták be csütörtök délután a Hevesi Sándor Művelődési Központban. Gábriel Salerosa fantasy témájú alkotásai november 8-ig tekinthetőek meg a színházterem előcsarnokában.

A megnyitó a Kanizsai Kulturális Központ és a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezete közös eseményeként jöhetett létre. Az érdeklődőket Szőke Rózsa, az Átmeneti Szálló és Éjjeli Menedékhely vezetője köszöntötte. Elmondta, mintegy két éve állnak kapcsolatban az alkotóval, akinek számos festménye díszíti már az intézményeik falait. 

hsmk

- Gábriel egy fantasy festőművész, nagyon érdekesek a képei. Én például korábban soha nem tudtam volna elképzelni, hogy egy fantasy festmény engem megfogjon, hát ezt most így személyesen, közelről megtapasztalhattam. Nagyon szeretem a képeit, és talán az én számomra az a legmegfogóbb a képeiben, hogy elképesztően színesek és imádom a színeket, tehát engem már ezzel lenyűgözött – tudtuk meg Szőke Rózsától. 

A festő képein számos kultúra hatása érződik, munkáiban igyekszik a világutazása során megismert mitológiai motívumokat megjeleníteni. Kiemelte, a festés munkafolyamata számára nem egy megtervezett dolog, mindig az ösztöneit követi.

- Én leülök, és festek. Aztán hogy mi alakul ki belőle, az nekem is meglepetés, tehát én nem képzelek el, én nem alapozok, én nem használok vázlatot, ecsettel dolgozok rögtön, aztán születik belőle valami. És akkor utána tudom, hogy ez egy kelta, ez egy japán, ez ehhez a mitológiához tartozik, tehát nincs tervezés, ezzel sosem volt probléma, én imádok festeni, úgyhogy mindig tudnék, mindig – árulta el Gábriel Salerosa festőművész. 

A köszöntők, valamint Németh Ferenc hegedűművész játéka után az érdeklődők megcsodálhatták a színesebbnél színesebb, fantáziavilágba kalauzoló alkotásokat. 

SZ.F.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.