Az ’56-os forradalom és szabadságharc témájában nyílt kiállítás a Bolyai-iskolában

facebook megosztás

Nézőpontok: 1956, a civilektől a nagypolitikáig címmel nyílt vándorkiállítás a Bolyai János Református Általános Iskola galériájában hétfőn délután. A Zachor Alapítvány jóvoltából létrehozott, interaktív tárlat október 18-ig tekinthető meg, iskolaidőben.

A kiállító civil szervezet a társadalmi emlékezést tűzte ki céljául. Mind az általános-, mind a középiskolás korosztály számára készítenek oktatóanyagokat, amelyek a történelmi múlt nagy eseményeit ismertetik meg interaktív módon. Október 23-hoz közeledve az ’56-os forradalom és szabadságharc témája került középpontba, ennek különféle eseményeit tekinthetik meg a diákok a molinók segítségével. A kiállítás megnyitója a nyolcadik osztályos tanulók ünnepélyes műsorával kezdődött. 


- Az iskolában nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyerekek minél előbb megismerkedhessenek a nemzeti múltunkkal és hagyományainkkal. Minden évben megünnepeljük az október 23-i forradalom és szabadságharcot, és ez a kiállítás segít nekik egy kicsit képekben is jobban rögzíteni ezeket a gondolatokat, amiket közvetítünk. Ebben a kiállításban van egy interaktív lehetőség is, hiszen QR-kódok segítségével meg tudnak hallgatni interjúkat, különböző bejátszásokat, amik még közelebb viszik őket a témához - mondta el Cserti-Czuppon Anita, a Bolyai János Református Általános Iskola intézményvezetője. 

SZ.F.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.