A futball ünnepe lehet vasárnap a Bányászon

facebook megosztás

Vasárnap – tehát október 13-án – 13 órától rangadót vív az FC Nagykanizsa együttese az Olajbányász-stadionban, hiszen a labdarúgó NB III Dél-nyugati csoportjában listavezető piros-kékek a múlt szezonban még a másodosztályban szereplő Pécsi MFC legénységét látják vendégül.

Patinás együttes érkezik Pécsről a Bányász-pályára a hét utolsó napján, s ilyenkor azért az emlékekben is kutakodik az ember, s mérföldköveket lel is, ha csak az utóbbi évtizedeket is vesszük alapul. Például ami egykoron felvillanyozhatta a várost, azt anno még pécsi oldalról is megerősítették, az 1994-95-ös NB I-es szezonban, az akkor még a relatíve korai időszakában klasszikus, vagyis virágzó idejét élő honi szurkolói ultra-mozgalom idején – 1995-ben - a baranyaiak kimondottan várták a kanizsai túrát. Aztán ott van egy 2000 májusában rendezett, PNB-s bajnoki, melyen pécsi színekben Gera Zoltán vette be a Nagykanizsa kapuját a kanizsai stadionban. Vitte is a Fradi… Azért ehhez tegyük hozzá, hogy a találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. Az illusztrációnkhoz köthető, még szintén első ligás bajnokin 2000 augusztusában ugyanakkor a Nagykanizsa 3-1-e-s győzelmet könyvelhetett el.

Már közelebb a mai érához, ugyanakkor kissé mellékszálként kezelve emeljünk ki azt a Magyar Kupa-meccset, amikor 2010 augusztusát írtuk, s történetünk közös szála leginkább a Bányász-sporttelep. Akkor az NTE 1866 MÁV csapata ott fogadhatta a PMFC-t a kupasorozat főtáblájának második fordulójában. Az első ligás Pécs simán nyert, de írjuk le, hogy egy bizonyos Lovrencsics Gergő jegyzett a mérkőzésen mesternégyest…

Jelenleg egy kisebbfajta futball-láz is körvonalazódhat a vasárnapi NB III-as találkozó apropóján, hiszen a kanizsai szurkolók az FC Nagykanizsa – gépeljük ide, listavezető – helyzetében tudják, fontos a Pécsi MFC elleni rangadó, mivel egy győzelemmel egyik közvetlen riválisuktól léphetnek el már komolyabb mértékben. S hogy a körítés még ünnepibb legyen, arról a félidőben gondoskodnak a szervezők: a meccs első félidejét követően ugyanis köszöntik a veterán labdarúgó országos bajnokságát megnyerő nagykanizsai együttest, melynek tagjai néhány hete éppen Pécsett kaparintották meg a serleget…  A hangulat tehát alighanem garantált lesz vasárnap 13 órától az Olajbányász-stadionban.

P.L.

(Fotó: PL)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.