Az eső ellenére is pozitívan értékelték a dödöllefesztivált a szervezők

facebook megosztás

Az eső ellenére is sikeres volt a 18. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál. Az esemény után Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója értékelte a programokat, mint mondta, a kikapcsolódni vágyókat még a hideg sem tántorította el.

A mögöttünk hagyott hétvégén tartották meg a város egyik legnagyobb rendezvényét, a dödöllefesztivált. Az esemény minden évben sok helyi és környékbeli érdeklődőt vonz, idén azonban az eső és a hideg miatt jóval kevesebben látogattak ki. A programok egy részét a Magyar Plakát Ház udvara helyett a Medgyaszay Házban tartották meg, ami Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója szerint így is sok embert vonzott.

– A Rock-kert került át a Medgyaszay Házba, illetve szombaton a gyermekprogramok, valamint a hagyományőrző művészeti egyesületeknek a találkozója. Azt gondolom, hogy akik oda ellátogattak, nagyon jól érezték magukat, nem érte őket a szél, nem esett az eső. A nagyszínpadot, amely kőalapra került az Erzsébet tér központjába, nem tudtuk volna máshova átvinni – mondta el Kovácsné Mikola Mária.

dödlle

A kikapcsolódni vágyóknak tehát nem szegte kedvét a hideg, a vendéglátósok számára azonban okozott némi bosszúságot, de ahogy Kovácsné Mikola Mária fogalmazott: a kicsit is meg kell becsülni.

– Folyamatosan tartottuk a kapcsolatot a katasztrófavédelmi kirendeltséggel és polgárvédelmi felügyelettel. Mindig a kérdésemre azt a választ kaptam, hogy nem kell abbahagyni, nyugodtan meg tudjuk rendezni. Nyilván az eső egy kicsit hátráltató tényező minden alkalommal, a hideggel párosulva még inkább, de aki eljött, vette a fáradságot, vette a bátorságot, úgy gondolom, hogy annak ellenére jól érezhette magát – fogalmazott Kovácsné Mikola Mária.

Az érdeklődők ugyan jóval kevesebben voltak, mint a korábbi években, az esti programokon azonban így is szinte megtelt a város főtere. A témában készült teljes beszélgetést megnézhetik Napi Kanizsa című műsorunk holnapi adásában.

T.CS.

(Kép: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.