Bejelentették az idei Bor- és Dödölle Fesztivál programját

facebook megosztás

Napra pontosan két hét múlva kezdődik a 18. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál az Erzsébet téren és környékén. Az esemény lebonyolítását idén a Kanizsai Kulturális Központ, a Kanizsa Turizmusáért Egyesület és a Kultúrával a Fiatalokért Egyesület látja el. A szervezők csütörtökön délután ismertették a kavalkád részleteit.

Nagykanizsa legnagyobb gasztronómiai fesztiválját először 2004-ben rendezték meg, a Covid-időszak miatt 2019 után azonban csak tavaly tudták ismét lebonyolítani. Az első napon rendezik meg a borversenyt, ahol a kanizsai borházak italai versengenek, majd szombaton 11 órától nyitják meg a főzőversenyt. A résztvevő csapatok két kategóriában is indulhatnak, készíthetnek dödöllét vagy valamilyen tájjellegű ételt, amit szakmai zsűri értékel. A megmérettetésre a szervezők meghosszabbították a nevezési határidőt.

- ’26-áig volt előzetesen megszabva, de még ennek a hétnek a végéig, tehát ennek a hónapnak a végéig lehet jelentkezni. A tájékoztatást, az ismertetést meg kell tennünk a csapatok felé, azt gondolom, hogy nem vagyunk szőrös szívűek, aki szeretne még jelentkezni a főzőversenyre, megteheti a megadott elérhetőségeken – mondta el Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója. 

dödölle

Az idei Város Napjához hasonlóan, most a Dödöllefesztiválon is a programok két színpadon lesznek. A főtéren felállított pódiumon délutánig helyi formációk szórakoztatják a közönséget majd az országos fellépők következnek. Idén a programban szerepel az LGT sztárjainak, az Irie Maffiának és a Soulwavenek a koncertje is. A Magyar Plakát Ház udvarán pénteken a rockzenéé, másnap pedig a gyermekprogramoké és a népdalköröké lesz a főszerep. A fesztiválozók idén is bőséges vendéglátós kínálatból választhatnak, hiszen tucatnyi standot állítanak fel az Erzsébet tér környékén.

- Hét borház lesz, ezen kívül több mint tizenöt helyen lehet majd ételt és ugyanennyi helyen lehet majd külön italt fogyasztani. A főzőcsapatok közül idáig tizenkettő jelentkezett a versenyre, vendégárus vagy népi árus pedig körülbelül 40-45 jelentkezett – tudtuk meg Koncz Zsolttól, a Kanizsa Turizmusáért Egyesület elnökétől. 

A KKK és a Kanizsa Turizmusáért Egyesület az előző fesztivál mellett az elmúlt három Város Napját is közösen bonyolította le, a szervezőkhöz idén csatlakozott a Kultúrával a Fiatalokért Egyesület.

- Négy darab fellépő tekintetében tudunk nyilatkozni, őket mi hozzuk a fesztiválra. Első részről a pénteki zárófelvonás az, ami a fesztiválnak az utcabál vagy buli részét jelenti - fogalmazott Szolvik Szabolcs, a Kultúrával a Fiatalokért Egyesület elnöke. 

A fesztivál hivatalos megnyitóját szeptember 13-án pénteken, 14 órától rendezik az Erzsébet téren. A program miatt több lezárásra is kell számítani a belvárosban, ezekről részletesen beszámolunk egy későbbi híradásunkban.

K.T.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

18.Dödölle fesztivál sajtótájékoztató

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.